top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Szat-csit-ánanda Létezés-Tudatosság-Boldogság

Vajon egy hét alatt mennyi időt szentelünk valódi lényünk megtapasztalására? Vajon egy jógaóra, meditáció, tánc vagy egyéb mozgásformák közben megtörténik-e, hogy kapcsolódunk valódi önmagunkkal?

Nem a vágyaink kielégítésére éhes elménkre, nem is az érzelmeink által hullámzó lelkünkre, hanem a nyugalomban és kiegyensúlyozott békében rezgő szellemünkre gondolok.

Azt mondják az iskola a test. Az a tér, amibe a test feszültségeinek oldásával és az irány szem előtt tartásával kerülünk, felszabadult és örömteli. Megkönnyebbültnek érezzük magunkat. A határok feloldódnak. Minél több időt tudunk eltölteni ebben a térben, annál inkább kapcsolódunk önvalónkhoz, valódi lényünkhöz, annál eredetibben létezünk. Ez egyezik azzal, hogy a saját utunkon tesszük a lépéseinket. Elménket is a szellemünk szolgálatába állítottuk és bölcs segítő attitűddel működünk e világban.

Ez lehet egy választott irány, ami felé tartunk. Ha többen vagyunk együtt, akik ezt az irányt választották, akkor a támogató energiák körében létezhetünk. Ezért jó a közösség, ahol figyelünk egymásra, segítünk egymásnak. A közösségben nagyobb az intenzitás.

Nekem a Természet a tér, ahol a legkönnyebben tudok kapcsolódni a valódi lényemmel. A Természet ereje és határtalansága arra késztet, hogy feloldódjak benne. A Természetnek vannak helyei, ahol nagyobb az intenzitás. Ezeket a helyeken érdemes gyakorolni.

A jógában megtett lépéseid beavatások. Legfőképp belső, néma lépések a magadhoz vezető úton. Ha ezen az úton jársz, érdemes időszakonként egy hosszabb időre kikapcsolni a hétköznapi létformát. Mi évszakonként egy ilyen jellegű elvonulást szervezünk tábor formájában. Ezek jelentőségteljes időszakok, jelentőségteljes helyen és jelentőségteljes közösségben. Aki volt a nyári szentbékállai táborunkban, tudja, milyen hatású 40 jógás támogató közösségében létezni 3 napig: nagy Önmagunkra ébredés-élmények sora.

Ha intenzívebbé tennéd a gyakorlásodat, válassz jó helyet és közösséget!

Az őszi jógatáborunkban Dobogókőre hívunk gyakorolni. Az igazi tűzzel fűtött jurtát választottuk szállásul, hogy a pihenés óráiban is a lehető legjobb történjen velünk.

Gyere el a körünkbe! Szeretettel várunk!

MentésMentésMentés

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page