top of page

Recent Posts

Archive

Tags

A Mérlegek időszaka jön

A Mérlegbe lépve tudatosíthatjuk a harmóniára való törekvés, az előzékenység, a másokra való odafigyelés erényeit, illetve fogadalmat is tehetünk, hogy megerősítjük magunkban mindezeket.

Amikor a Nap belép a Mérleg jegyébe, az ekkor éledő erők, amelyek a harmóniáról, az igazságról, a mértékről, a becsületről, a szépségről, a rendről szólnak, most előtérbe kerülnek.

Az átgondolásra, meditációra szánt időszakban a befelé fordulással párhuzamosan viszont lehetőségünk nyílik olyan tettekre, amelyeknek eredménye csak a következő évben lesz látható. Ilyenkor vetik az őszi gabonát és azt mondják, ami búza ilyenkor ősszel belegyökerezik a földbe, azt a téli, tavaszi fagy sem bírja kiszaggatni. Az őszi vetés analógiái további számos fogódzót kínálnak számunkra most tetteinkhez. Érdemes most olyan elhatározásokat tennünk, fogadalmakat tennünk, amelyek eredménye csak tavasszal fog látszódni. Azt kell ilyenkor megítélni, mérlegelni, mi az, ami fontos, maradandó, amit át tudunk és át kell menteni - és mi az, amit el kell hagynunk, mert az életünk folyását akadályozza.

Az időszak feladatai: kiegyensúlyozottság megteremtése, megnyugvás, kiegyezés, megbocsátás, béke. Alkalmazkodás, mérlegelés, a megfelelő mérték, azaz az arany középút megtalálása. Kedvező időszak kapcsolatteremtésre, szerelemre, barátkozásra, művészetekkel való foglalkozásra. Menjünk kiállításra, színházba, koncertre. Mindent, amit siettetni akartunk most megtörténhet, viszont kedvezőtlen az időszak technikai, gyakorlatias, aprólékos és monoton munkára.

Ekkorra esik az őszi napéjegyenlőség, amikor a nyár és a tél közötti - ilyenkor leghevesebb - küzdelem egy pillanatra kiegyenlített lesz; innentől kezdve a sötétség kerekedik felül s nyer mind nagyobb uralmat a természetben. Ez az ősz, az alámerülés igazi kezdete.

A Mérleg időszak mantrája: Tat Tvam Asi - Te is az vagy.

Ha a gyakorlatban is szeretnéd ezt megvizsgálni gyere el Őszi jógatáborunkba, Dobogókőre. Részletek itt>

MentésMentés

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page