top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Mi célra vagyunk a világon?

"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne." - írja Tamási Áron az Ábel Amerikában. Egy átlagember mondja ezt neki, pedig előtte felteszi a nagy kérdést, a kérdések kérdését Toldinak, Krisztusnak és az Ördögnek is. Aztán lát egy fekete házat, amiben egy fekete ember fetreng a földön és épp az ördögöt űzik belőle ki. Amikor ő megtisztul, ő válaszolja meg.

" - Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne - ismételtem el magamnak. És éreztem, hogy a szívem megtelik nagy és általános meleggel, a lelkem megtelik a derűs idő nyugalmával, és a szemem megtelik a hajnal harmatával.

Lassan felálltam, és azt mondtam:

- Igaza van: késedelem nélkül haza fogok menni, hogy otthon lehessek valahol ezen a világon! Igaza van: nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk."

Ez az Útközben jóga, ezért csináljuk, ezért jöttök velem, messze, messze, hogy együtt újra magunkra találjunk. Nem az ászana a lényeg, nem a hely, ahova megyünk, sosem a véghelyzet, a célállomás, hanem hogy mi történik ÚTKÖZBEN. A jóga sohasem cél, egy ászana sosem lesz kész, a jóga "csak" egy eszköz, ami elvisz téged valahova. Olyan mint a lábad, mint az autó vagy a hajó, a vonat, a repülő. Kinek éppen mi.

Az élet értelme pedig az, hogy otthonra lelj benne. Hogy otthonra lelj önmagadban. Mert ez a megvilágosodás

.

Gyakoroljunk fáradhatatlanul!

Namasté Alexandra

Legközelebb Palkonyára megyünk és megnézzük a busójárást is Mohácson. Még vannak helyek, jelentkezz! Ha már jógázol akkor azért, de várom az épp belekezdőket is! Téli jógatábor - busók Palkonyán

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page