top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Telihold a Halak-Szűzben

Eljött a Halak kora és nem is akárhogy, egy hatalmas telihold világít ma este ránk.

A Halak a határtalanság. Az élet számára a vég nélküli óceán. Az elkövetkezendő időszakra jellemző lesz az érzelmi túlsúly, a túlérzékenység, a fokozott empatikus hajlam és részvét, a végletek. Feloldás, eltávolodás, elszakadás. Amihez vagy akihez eddig oda vagy bele voltál ragadva ott most a ragacs oldódhat. Fizikai szinten pedig a folyadékokkal való kioldás, a tisztítókúrák ideje jött el.

A Halak az elengedő, a megengedő, az elfogadó. Néha túlzottan is. Aki hajlamos mindennel elúszni, mindent megúszni, de közben egyáltalán nem stresszelni. Akinek Halak-gyereke van tudja, miről beszélek (nekem az van:)), a felnőttek már kicsit jobban tudják kontrollálni Halakságukat. A jelenben él, csak úgy ömlik belőle a kreativitás. A Halak a szabad szellem, az örök gyermeki, aki mindenben végletes tud lenni. Szabadságvágya végtelen, túlcsorduló érzelmessége hömpölygő. Folyamatosan mozgásban, áramlásban van. Élete a szabadesés maga, az áradás, ahol a sodrásban nemhogy nem fél, sőt akkor tud lubickolni csak igazán. A Halak a gátak nélküli zabolázatlan, a határokat nem ismerő bennünk.

Most ez van, Halak-Nap, a Hold pedig a Szűzben. Telihold.

A Halak és a Szűz, mint a víz és a tűz. A Szűz mindennek az ellentéte, amit felsoroltam a Halaknál. Teliholdkor ez a két véglet randevúzik egymással és egyesül a fényben. A Hold, mint egy óriás lámpás az égen, mutatja nekünk az utat és világítja meg a ránk váró feladatokat és lehetőségeket.

És hogy mi ez a két véglet? A tanács, hogy ne félj, hogy merd átadni magad a jelenednek, a jelenlegi élethelyzetednek. Csak áramolj - engedd magad bele az élet mélységébe. Fogadd el, hogy most ez van. Most nem az számít, hogy mi lesz. Az itt és most viszont nagyon. Merülj alá. Ne foglalkozz azzal, hogy mi vár, legyen az bármi, ami neked ki van szabva, amit neked szán az élet. Engedd, hogy csak úgy folyjon, hogy történjen. Let it flow.

Megélni tehát a jelent, ha jó, ha rossz - .... és akkor jöjjön a Szűz... - megélni, de tudatosan! Jól figyelj és értékelj. Értékeld ki. Ne folyj el. Vedd elő a racionális éned. Tudd, hogy mindenki, aki körülötted van, a szüleid, a testvéred, a férjed vagy a feleséged, a tanáraid, a barátaid - mind azért olyanok és azért kapnak szerepet az életedben, hogy te közben tanulhass, hogy a legtöbbet tudd kihozni a tapasztalásból. Cserébe változhatsz, a Szűz most ebben segít. Vizsgálódj, elemezd ki, vond le a következtetéseket. Jöjj rá, mi miért történt, mi miből következett, mert semmi sem történik csak úgy. Nincsenek véletlenek. A Szűz az analizáló éned. Aki tűpontosan megállapítja, aki a mikroszkóp alá helyezi. Aki meghúzza a határokat, aki azt mondja, eddig és nem tovább. Aki sziszifuszi módon mindent számba vesz, aki nem hagy ki semmit, pontos leltárt és jegyzéket készít. Használd most támogató erejét!

Nézd meg, merre vitt eddig a karmád. Tisztázd magadban, írd le, mond fel diktafonra, ami neked könnyebb. Húzd meg a vonalat, mert nagy változások előtt állsz. Érvényes lehet ez az életed bármely területére, de a Halak miatt elsősorban most az érzelmi életed kerülhet górcső alá. Felülvizsgálhatod most párkapcsolataid vagy más fontos emberi kapcsolataid. Hogy csinálod vagy nem az most egyedül rajtad áll, a támogatottság most ott van.

Annak a megértése és felismerése jöhet, hogy a félelmeid lehet, nem is a te félelmeid. Hogy, amit cipelsz, lehet, nem is a te csomagod. Generációk adják át a következőknek a nehéz batyukat, mert senki nem tudta eddig lerakni azokat. Senki sem merte a csónakból a nem odatartozó köteleket kidobni. Ha te viszont felébredsz, akkor most itt a lehetőség, megteheted. Ráadásul nemcsak saját életed változhat meg, hanem az utánad következőké is, mert te már nem adod tovább. Tudom, ez óriási felelősség.

Ha a jelenben élsz és nem a múltban, ha a saját életedet éled és nem a másokét, akkor minden meg fog változni.

Élj a mának, de vizsgáld meg a múltat. Tudd meg, értsd meg, hogy hogyan kerültél oda, ahol most vagy. Aztán élvezheted a rád oly rég óta váró, csodás és beteljesült jövőt.

Készen állsz?

Végtelen szeretettel,

Hari Om,

Alexandra

U.i.: Ideális lehet az elkövetkezendő hetekben egy néhány napos léböjt-kúra elvégzése, mert az meggyorsítja és segíti az intellektuális folyamatot. Ilyen jellegű böjtöt ne végezz önállóan, egyedül otthon, ha tapasztalatlan vagy e téren. Menj olyan közegbe, ahol ezt szakszerűen felügyelik, ahol a megfelelő iránymutatást megkapod. (Ha kell tanács, hogy hova írj és küldöm.)

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page