top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Tisztázzunk valakit

Ma kezdődik a nagyböjt és tart a Halak havának nagy részében, majd folytatódik a Kosban. Pont április 18-ig tart, amikor indulunk az Erdélyi, húsvéti jógatáborba, ahol az Újrakezdés/Újjászületés lesz a téma. Ahhoz, hogy újra tudjuk kezdeni, ahhoz, hogy szimbolikusan újra, újjá tudjunk születni viszont bizonyos dolgokat meg kell tennünk előtte. Ez a több, mint egy hónap ennek a jegyében fog zajlani.

Hal, hál, halad, háló, halovány, halál a magyar nyelvben egy szótőről fakad. Ebben az időszakban nem csak a tél múlik el, hanem meghalhat bennünk is valami vagy valaki, amit vagy akit már nem szeretnénk magunkkal vinni. Így fog újjáéledni bennünk az új önmagunk. Ez egy támogatott időszak ennek a célnak a jegyében és a visszafogott étkezés, életmód segíti ezt a folyamatot.

A gyakorlat középpontjában a befelé fordulás, a megtisztulás, az áldozatok vállalása áll. Valamit másképp csinálni, vissza kell fogni az energiákat. Most a visszafogottság vezéreljen. Hagyd a harsányságot, az erős színeket, illatokat, sok és fűszeres ételt. Minél egyszerűbb életre rendezkedj be a következő 40 napra.

Válassz bármilyen jellegű böjti gyakorlatot, amiben úgy érzed szeretnél változni. Valamit, amit el tudsz engedni. Lehet például a húst és az alkoholt elhagyni erre az időszakra, vagy ha amúgy vegetáriánusként étkezel, áttérhetsz ezekre a hetekre a vegán étrendre. Vagy hagyj el bármit, amit már régóta szeretnél, mondjuk kipróbálhatod, milyen tejtermékek nélkül élni és növényi tejjel táplálkozni. Vagy este 18 óra után már nem eszel vagy csak valami apróságot. De választhatsz mást is, akár egy rossz szokásodat is megpróbálhatnád most lerakni. A mérgeidet.

Meditáció, elmélyült jógázás, ennek van itt az ideje. Tisztulj belül, kívül, testben, gondolatokban.

A böjt a tisztázás időszaka.

A mai újhold elkezdi kimosni belőlünk azt, amire már nincs szükség. Vállald. Engedd el. Engedd bele magad!

Gyakoroljunk fáradhatatlanul!

Namasté Alexandra

Ha belevágnál egy igazi léböjtkúrába tudok ajánlani helyet, írj!

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page