top of page

Recent Posts

Archive

Tags

A jóga egyensúly

Ma egy nagyon erős nap van. Érzitek? Ha még nem, nem baj, késő este viszont biztosan a helyére kerülnek a dolgok.

Egy: ma lesz a Nap-éj egyenlőség, kettő: ma belép a Nap a Kosba és három: hajnalban Telihold is lesz, ráadásul pont a szembelévő jegyben, a Vénuszban. És még nincs vége, van egy negyedik is, ma van a tavasz első napja! Micsoda ellentétek! Eljött a kiegyezés ideje, amikor a két erő, a férfi és a női totális egyensúlyba kerülnek, amikor Síva és Parvati nászából megszületik Ardhanari, a félig férfi, félig nő Isten. Ő a tökéletes egység maga.

A Nap a Kosban az aktív, kezdeményező elv és a Telihold a Mérlegben, a passzív, megőrző, befogadó elv kiegyenlítődése megkezdődik. Nem, nem fizikai szinten, hanem energiaszinten, érzelmi és gondolati szinten, mégpedig benned. Mindenkiben megvan ez a kettősség, ami ma esélyt kap arra, hogy eggyé váljon. Úgy akarni, hogy közben engedni. Ez a jóga lényege, az elengedés és a ragaszkodás egysége, amikor egyik oldal sem sérül, hanem egymást segíti.

Ma egy nagyon különleges este elé nézünk jógikus szemszögből. Ha eddig megtettük a szükséges lépéseket, ma este a Pingala és az Ida, a két oldal egységbe hozható bennünk.

Ardhanariban a női oldal a harmóniát, az kapcsolódást, az elfogadást keresi. Közben a férfi benne, akit bátorság és tetterő jellemez, töri az utat előre. A Mérleg Hold önzetlenséget, nyitottságot, rugalmasságot hoz. Azt tanácsolja, törekedj a megegyezésre, a jó körülményekre, ügyelj az élet szép, nyugodt és békés oldalára. A Kos Nap pedig fújja az indulót, gyerünk, lépj, merj, csináld, változtass, menj, fedezd fel magad. A két egymással tökéletesen szembeálló minőség egyensúlyát hozza meg a hajnal. Mire fölkel a Nap minden másképp lesz.

Az esti nász egyben, a tavasz kezdeteként az újjászületés, az újrakezdés első éjszakája is. Olyan újrakezdés lehet ez a ma esti, amikor eldöntheted, hogy nem félsz meglépni azt, ami ahhoz kell, hogy egyensúlyba kerülj. Hogy mely életterületen van leginkább szükséged az egyensúlyra, az mindenkinél más. Lehet párkapcsolat, kapcsolat rokonokkal, barátokkal, másokkal vagy szellemi élet, gyakorlás, munka, karrier, otthonteremtés vagy bármi más. Ami tőled telik, azt most meglépheted. Ami nem rajtad múlik, azt pedig elengedheted.

Bátran vállalni magad, ahogy te jónak és szépnek látod, nem mások elvárásai szerint élni - ezt a belátást szüli meg neked a mai bolygóállás és a Nap-éjjel átitatott tavaszi szél.

Itt az idő. Ébredj természet, ébredj te is.

Gyakoroljunk fáradhatatlanul,

Namasté,🙏

Alexandra

U.i.: Aki ismeri és gyakorolja a váltott orrlyukú légzést, ma este 11 órakor fél óra gyakorlással segítheti az energiák egyensúlyba hozatalát önmagában. Hari Om.📿

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page