top of page

Recent Posts

Archive

Tags

A jóga akarat

A Kos. Kicsit lemaradt, mert annyi minden történt, de mindenképpen szót kell ejteni róla. Nagyon fontos időszakban vagyunk. A Kos töri ugyanis előre az utat. Ő az, aki megmutatja, merre kell menni. Ő a harcos benned, aki nem adja fel. Célokat tűz ki és azokat tűzön, vízen keresztül viszi. Sokszor pont ez a baj vele, nem tud improvizálni, módosítani a tervét, a megváltozott körülményekhez képtelen igazodni és közben nem figyel az áldozatokra. Ő a kezdetekben jó, elindítani valamit.

Beszéltünk már arról, hogy minden jegyhez kapcsolható egy testrész és, hogy ez azért fontos mert azokban a hetekben nőhet a sérülésveszély azon a területen. A Kos a fej és az izmok. És az a vér, ami a fejedbe tódul. A mindjárt felrobbanok érzése. Különösen figyelj rá, hogy az erőszakosságot, a hevességet, a hirtelen döntéseket ebben az időszakban mellőzd. Nem lesz könnyű, mert most erre tol az élet. Tudatosítsd, hogy a dolgokat nem lehet erőből megoldani.

A Kos az élni akarás. Ezt látjuk a természetben is. Beindult minden. Erő, dinamizmus, ambíció, céltudatosság, elszántság, kitartás, határozottság. A perfekcionizmus. A maximalizmus. Sose éri be kevesebbel. Az egész élet egy folyamatos verseny számára, mindenben győzni akar. A Kos egy energiabomba. A mantrája "Én vagyok Brahma", ő tudja magáról, hogy minden lehetőség benne van és el is hiszi magáról, hogy képes megvalósítani mindent.

Erőt ad mindannyiunknak abban, hogy megtervezzük az életünket. Hogy újrarajzoljuk azt, ha szükséges. Hogy végre rászánjuk magunkat a változásra. Ha eddig nem, most biztosan meg fog érni benned a vágy arra, hogy életmódot változtass és, hogy elkezd keresni a lehetőségeket. Használd ki ezt az időszakot, a legjobb helyen és legjobb időben vagy, hogy most belekezdj valami teljesen másba, valami újba! Például kezdj el jógázni! Menj el a nemtudommilyen workshopra. Iratkozz be arra a tanfolyamra. Kezdj bele abba, amire igazán vágysz. Válts étkezési szokást. Mindezt szeretettel, türelemmel, elfogadással. Ehhez adja neked ez a jegy most az akaratot.

Még tart a tisztulás időszaka, egészen Húsvétig van lehetőség elengedni azokat a dolgokat, amik mérgeznek, legyenek azok ártó gondolatok, negatív érzelmek, hiedelmek, berögzült rossz szokások. Ehhez is rengeteg akarat kell, mert sokkal könnyebb megülni a megszokottban.

Ha most megléped, elkezd nőni benned a világosság. A világosság, ami a tudat szimbóluma. Nem fognak mások packázni veled, nem fognak keresztbe tenni, mert a Kos benned erőt és elszántságot sugároz.

Nincs lehetetlen, bármire képes vagy - fogj bele! Mire vársz?

Gyakoroljunk fáradhatatlanul!

Namasté, Alexandra

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page