top of page

Recent Posts

Archive

Tags

A jóga biztonság

Erdélyi jógatáborunk témája az ÚJJÁSZÜLETÉS, az új kezdet. A feltámadás. Amire leginkább szükség van, ahhoz, hogy újra tudj kezdeni az a:

B I Z T O N S Á G.

A biztonságérzeted alapozzuk meg. Mindenféle biztonságról szót ejtünk, legyen az érzelmi, anyagi, vagy bármilyen, ráadásul majd meglátod, ezek mind összefüggnek. A félelmeink, amelyek visszahúznak minket, a sémák, a szamszkárák, melyek akadályoznak minket, hogy másképp csináljuk. - megismerjük őket és szembenézünk bátran velük. Elindulunk azon az úton, amit úgy hívunk változás. Nem megy az egyik napról a másikra, ne várd azt, hogy egy villámcsapásra megváltozik minden, nincs varázslat, csak kőkemény önmunka, amihez kell az erő és a kitartás. A táborban a kezdőlökést megadjuk hozzá.

A biztonság megteremtése és fenntartása a gyökércsakra területe, ő az első, a legalsó csakra, ő az, aki az alapokért felel. A muladhara csakra feladata a lét, az élet értelmének megtalálása és megértése. Ott kezdjük, hogy megértjük, ez a csakra segít a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálkozás egyensúlyát fenntartani, de abban is kell a közreműködése, hogy megfelelő időben együnk, ami, lehet nem is gondolnánk, de elengedhetetlen a biztonság megteremtéséhez. Aki túl keveset, vagy túl sokat utazik, költözik, munkahelyet vált, változtat (bármit: helyet, frizurát, partnert, ruhát stb.), akinek anyagi problémái vannak, vagy mert nincs, vagy mert kifolyik a keze közül a pénz, vagy mert nem érdekli ez az energia, vagy mert túlzottan ragaszkodik a pénzhez, túl fontos neki, elkezdhet azonnal gyanakodni, ott ugyanis biztos kibillentség van a gyökércsakrában. Ha bármi olyasmit tapasztalsz, amitől zavaróan nem érzed magad biztonságban és közben meg azt érzed, nem tudsz kiteljesedni, kibontakozni, mintha be lenne húzva kézifék, akkor ez arról árulkodik, hogy az első energiaközpont, a gyökércsakra egyensúlya fel van borulva.

Ha sokáig hagyjuk a kibillentséget fennállni, akkor a gyökércsakra nem megfelelő működése szorongáshoz és egyéb pszichés állapotokhoz, fóbiákhoz vagy pl. pánikbetegség kialakulásához vezethet. Az enyhébbek is, mint pl. a túlzott izgulás vagy a másik véglet, a teljes apátia - ezek mind jelzések, hogy a gyökércsakra nem működik megfelelően.

Megtanítlak szeretni és tisztelni a testedet, szeretni és tisztelni önmagadat. Megtanítalak megismerni képességeidet, határaidat, korlátaidat és támogató eszközöket is megismerhetsz, amelyek a változtatásra való nyitottságodat fogják növelni. Segítek megtalálni az egyensúlyt aktivitás és passzivitás között, hogy rájöjj, mennyit dolgozz és ahhoz mennyi pihenésre van szükséged. Segítek a cselekvés és nem-cselekvés egyensúlyát újra megteremteni. Mert a tudás ott van benned, én csak fogom a kezed.

Ez a tábor tanításának célja.

Ha elégedetlen vagy az életeddel, elégedetlen vagy az életmódoddal, ha stabilitásra vágysz, ha szeretnél a fentiek egyikében vagy mindegyikében változást elérni, tarts velünk!

Részletek, jelentkezés: Húsvéti jógatábor Erdélyben - Téma: Újrakezdés

Szeretettel várlak,

Alexandra

Hari Om

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page