top of page

Recent Posts

Archive

Tags

A nő

Régen a nők a harc előtt beavatták a férfiakat, így erőik egyesülése egy hatalmas energiateret hozott létre. Az erő, az egyesülés miatt megsokszorozódott -idéz egy könyvből egyik ismerősöm. Persze nem elsősorban, vagy nem csak testi egyesülésről van itt szó, nem ez a lényeg, hanem, hogy a nő, a női minősége által igazán, rituálisan magába fogadta a férfi erejét és ezáltal hagyta, hogy a másik érzelmeiben megnyilvánulhasson. Tette ezt odafordulással, gyengédséggel, figyelemmel, szeretettel. A férfi átlényegülhetett. (Persze ezáltal a nő is). A harc borzalmait, a kétségeket, a traumákat, a szorongást a nő segített kioldani a férfiból. Gyógyította őt. Cserébe életét és biztonságát a férfi erejével és bátorságával biztosította.

A beavató nő mára viszont elveszíteni látszik erejét, megborult az egyensúly, egyre kevésbé van együttműködés, ezért kénytelen magára támaszkodva, folyamatosan saját beavatását végezni. A férfi pedig így nem tud biztonságot nyújtani. A nő egyre kevésbé szül (teremt) férfit, ki megóvná. A férfi, kinek pedig nincs beavatója menekül, nem áll bele semmibe, nem vállal felelősséget, nem teszi oda magát, hisz nincs kiért. A nő, kit nem óvnak, kit nem vigyáznak fájdalmában elvadul.

A jin és a jang, a Hold és a Nap, a passzív és az aktív erő, ha valamelyik felülkerekedik, ha a kettő nincs egyensúlyban, akkor nagy baj van. Ennek már látjuk a következményeit és azt is, hogy az egyensúly egyre inkább borul, szinte megállathatatlannak tűnik. Már nem is látja se az egyik, se a másik, mi lenne a dolga, egységük nem történik meg. Hatalmi harcokat vívunk, amiben az egyik nyer, a másik veszít. A férfi és női energia megbomlása nem csak a párkapcsolatokra van hatással, hanem kihat életünk összes területére.

Májusban két jógatábort is szervezek. Miután úgy gondolom, sajnos vagy nem sajnos, de a nőknél borult a dolog, ott van túlsúly, ezért a nők gyógyításával kezdjük, május 17-én NŐI jógatáborban a természet és az állatok (lovak) erejét és bölcsességét használva vezetjük magunkat vissza az eredethez, értjük meg életünk feladatát, a dolgunkat a világban, a női dharmánkat. A tábor témája a TEREMTÉS, újrateremtjük magunkban a női minőséget vagy inkább felébresszük azt. Mert ott van az bizony ám benned és szenved.

Egy héttel később Csehországba megyünk, ahol a téma az ÁTALAKULÁS, itt már vegyes lesz a csoport, tehát a férfi és a női jelentkezőket is várjuk, hogy megtörténhessen a tényleges átlényegülés, a folyamat teljes megértése. Bennetek és bennem.

A jövőnk megváltása hermészi módon történik, azaz ki kell kovácsolnunk magunkból a lényegünket, a lényünket, ahhoz, hogy legalább kis közösségekben vagy akár egyéni szinten legalább helyrebillenjen az egyensúly.

Használjuk a jógát, de kedvencemet, Hamvas Bélát is segítségül hívjuk, dolgozunk ajurvédával és a környezetünkben fellelhető erőkkel.

Nem, nem gondolom, hogy itt a két tábor és minden gondunk megoldódik.

De a munka elkezdődött.

Várok mindenkit szeretettel, aki tenni szeretne a változásért!

Namasté, Alexandra

A könyv címe egyébként Férfi-nő mítosz, nem olvastam, így ajánlani nem tudom, de a fenti rész, ami alapján az elején írtam az összefoglalót, megfogott.

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page