top of page

Recent Posts

Archive

Tags

A jóga átváltozás

Krisztivel évek óta gyakorolunk kettesben. Talán nem fog megharagudni rám, ha elárulom, hogy ő Skorpió. Ízig vérig. Olyan igazi. Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy szombaton Telihold lesz, nem is akármilyen: egy óriás Skorpió kék ragyogás. Azt hiszem nem találhattam volna jobb időpontot a női tábornak, mint ez a hétvége és az evezős tábornak, mint a következő hétvége. Minden összevág!

A Skorpió Telihold egy hihetetlen, brutális nagy erő. Addig nyomja bele az orrod, amíg nem tanulsz. Egy igazi vizes jegy, erőszakkal belekényszerít, hogy csináld már. Merülj minél mélyebbre. Nézz be minden bokor, levél alá, sőt túrj bele a földbe, áss le, akkor is ha nehéz, ha kellemetlen, ha fáj. Éld át, éld meg! A Skorpió egyébként szereti ha fáj. Szeret szenvedni, szereti megnézni az érzelmi érem másik oldalát. Nem kíméli magát, mert tudja, hogy csak így tisztulhat meg, így érheti el egyedül a nagy változást.

Mindent az érzelmek irányítanak. Mindent. Most ezekben a napokban ráadásul kizárólag az igazi, a valós és a komoly érzelmek érdekelnek majd csak. Nem töltöd az időd a látszattal. Nincs vacakolás. (Hold)fény derül mindenre. Valós érzelmeket ide nekem és azonnal! A látszatkapcsolatok, a felszínesség most nem elégít ki. Ez a mély megélések ideje. Akarod. Most aztán szembesülhetsz milyenek a kapcsolataid. Párkapcsolat, szülők, gyerekek, munkatárs, tanár, tanítvány. Bárki. Az igazán fontos kapcsolatokat most kidobja a víz. Amik nem fontosak pedig elveszhetnek végre a mélybe, hiszen, az is kiderül, kivel lagymatag a kapcsolódás. Ki az, aki neked nem elég. A Skorpió nem szégyellős, nem takargat, nem kendőz el. Ő az, aki elhúzza a függönyt és addig irányítja a lámpát, amíg az egész cirkuszra fény nem derül. Hát ráadásul most a Telihold iszonyatosan bevilágít mindent. Szomjazzuk, szinte éhezzük most a mély érzelmeket. Tudod miért? Mert csak azok, csak a mélység hoz igazi változást. A mély érzelem olyan, mint a tisztító víz: átzubog rajtad, átmos, rendesen megtisztít.

A hagyomány szerint a Skorpió Telihold az egyik legmarkánsabb erő, amelynek segítségével átalakíthatod az életed. A Skorpió a halál, az újjászületés, a spirituális átalakulás. Az átváltozás. Most nincs lehetőség a szőnyeg alá söpörni az érzelmeidet, úgy tenni, mintha. Te most meg akarod és meg is fogod élni, ha készen állsz. Igaz megélésekre vágysz. Kellenek neked. Nincs susmákolás.

A szombati Telihold után rájössz, nem kell olyan érzelmeket, gondolatokat, akár embereket magaddal cipelned, akik visszafognak, önmagadtól távol tartanak, attól a valakitől, aki te igazából vagy. A Skorpió azt mondja: vállald be végre magad! Állj meg egy pillanatra, végy egy mély levegőt és engedd meg magadnak, hogy átéld. Hogy feltedd a kérdések kérdését: ki vagyok én?

Ma még csak csütörtök van. Készülj, mert szombaton jön az érzelmi cunami.

Ahhoz, hogy csak kisebb sérülésekkel vészeljük át ezt az időszakot jógázz. Akkor is vizsgálódsz, de közben úgy nagyjából középen maradsz.

EGYENSÚLYBAN.

A képen Kriszti törekszik az ég felé gyertyában, fordít élete kerekén és vágyja a változást.

Gyakoroljunk mi is fáradhatatlanul,

Hari Om

Alexandra

A következő hétvégére még van hely a táborban, ha szeretnél velünk tartani és segítséget, támogatást kapni ebben a nem könnyű időszakban, jelentkezz! Tavaszi evezős jógatábor I Cesky Krumlov - Átváltozás

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page