top of page

Recent Posts

Archive

Tags

A jóga a létra

2. QUOD EST SUPERIUS, EST SICUT QUOD EST INFERIUS, ET QUOD EST INFERIUS, EST SICUT QUOD EST SUPERIUS, AD PERPETRANDA MIRACULA REI UNIUS." Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van, hogy az egyetlen varázslatának műveletét végrehajtsa.- mondja a Smaragdtábla.

Hermész szerint a lenti dolgok ereje a csillagokból, az égi konstellációkból származik. Erejükben összhangban állnak, mert az egyik rész, a Föld, a nehéz, lehúzó, a matéria, a másik résszel kiegészül, ami a szellem, a mozgó, emelő, mindent átható, mindenben jelen lévő. Ha a szétválasztás megtörténik, akkor történik a varázslat, mert rájövünk egy csodálatos dologra, amit úgy hívunk ÖNMAGUNK. A megismerés egy olyan biztos tudást ad, ami azt tanítja nekünk, hogy a két véglet, a Ha és a Tha, a Nap és a Hold, a Férfi és a Nő, az Aktív és a Passzív kölcsönös függőségben vannak. Ezt hívom én önismeretnek. Amikor olyan érzés fog el, mikor meglátsz az utcán egy régen látott ismerőst, először csak dereng, honnan is ismerem, gondolkodol, töröd a fejed, aztán a homlokodra, a harmadik szemedre csapsz, AHA és rájössz, hogy mér régóta ismered, hirtelen megérted az összefüggéseket, átlátsz mindent. Ez a megvilágosodás, amikor megérted, hogy az esszenciális matéria vagy forma nem jelenhet meg a passzív spiritus nélkül. A spirituális erő az emberi befogadókészségen múlik - ez a jóga lényege. A Fent és a Lent ugyanegy dolgot jelent, csak kiegészítik egymást!

Ugyanez az elképzelés, hogy a Jang formája Jint hoz létre, és fordítva.

Weöres Sándor írja, hogy "Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."

A létra az átváltozás, az igaz értékekben való fejlődés útjának szimbóluma. Jelentése egy súlyos problematikára, az Ég és Föld közötti kapcsolatra, a két látszólagos véglet közötti különbségekre utal. Ez a lajtorja egy olyan, különböző szintek közt feszülő utat jelenít meg, amelynek formája a fölemelkedés fokozatosságát is jelképezi. A létra feladata a lent és a fent összekötése! A létra a felemelkedés, ami hidat ver a két világ között, azt az egységet testesíti meg, amelyben a nehéz és a könnyű, a magasság és a mélység, a Föld és az Ég, a Nap és a Hold, a Férfi és a Nő, a Jang és a Jin újra egyesül, azaz Egy-gyé válik.

Ez az átváltozás a jóga folyamata. Ott van benned, használd!

Gyakoroljuk fáradhatatlanul!

Jógatábor Cesky Krumlovban erről fog szólni, néhány matrachely még kiadó!

LAST MINUTE KRUMLOV - ajándék jógaóra!

Cesky Krumlovban még 5 főnek van hely, jelenleg 15-en vagyunk, gyertek! Tényleg fantasztikus helyen lesz ez a tábor és az evezéssel kiegészítve tökéletes a program. Nem tudom elégszer mondani, hogy a városka és a környezte is páratlan. Gyerekeket, családot is lehet hozni, várom őket is, akkor is, ha nem jógáznak.

Sokan írtok, hezitáltok, aminek nem pontosan látom az okát, ezért arra gondoltam, hogy azzal szeretnék kedveskedni, hogy aki most utolsó pillanatban döntést hoz és jelentkezik, vendégem a tábor után egy jógafoglalkozásra, ami lehet egy jógaóra, egy hosszabb relaxáció vagy légzőgyakorlat vagy egy alkalom személyes tanácsadás.

Várlak titeket nagyon nagy szeretettel! Namasté, Alexandra

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page