top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Jóga nőknek - ma este kezdünk!

Amikor tartottam a női jógatábort elmondtátok, hogy a női jóga milyen nektek. Szinte mindenki azt mondta, nincsenek jó tapasztalatai, a női jóga iszonyú unalmas, fárasztó, nem szeretitek. Nagy szerencsém van, mert ahol én tanultam a női jógát, a Sarasvati Jógaközpontban, drága Terkától és Zsófitól, na ott minden volt a női jóga csak nem unalmas. Itt az ideje, hogy megreformáljuk együtt a női jógát! A véletlen pedig úgy hozta, hogy ma, Fehér Tara napján lesz az első női óra, amit tartok az Anahitában.

Na ugye, hogy nincsenek véletlenek! És tényleg nem terveztük így. Nem nyitottuk ki a kalendáriumot és nem ráncoltuk közben a homlokunkat, hogy lássuk csak, mikor indítsuk ezt az órát. És mégis, el van rendezve. Az imént, most reggel tudatosodott ez bennem.

Fehér Tara a buddhizmusban a megvilágosodott női alakja, a női Buddha. A női minőség, ami/aki képes a megvilágosodásra.

Tara jelentése csillag. A fény benned és bennem, ami végre megszületik. A megnyilvánuló bölcsesség, az együttérzés és az odaadás.

Messze messze, réges-régen élt egyszer egy hercegnő, aki megvilágosodott. Persze ezt senki sem akarta elhinni, ez lehetetlen, gondolták, hiszen nő nem világosodhat meg! Csak a férfiak kiváltsága a megvilágosodás! A hercegnő mély meditációba merült, majd fogadalmat tett, hogy megszabadít mindenkit, nőket is, a szenvedéstől, a létezés, az örök körforgás, a szamszára kínjaitól. Így lényegült át Tárává és segíti azóta is a nőket az úton.

Fehér Tara a könyörületesség, az egészség, a hosszú élet, a jelenlét, a védelem, a gyógyítás, a derű és a nyugalom istennője, ezekben a minőségekben támogat minket. Fehér színe a szattva, a tisztaság, az igazság szimbóluma.

A Fehér Tara mantrája megvéd a nyolc ártó gondolattól vagy érzelemtől mint

a gőg

a tudatlanság

a gyűlölet

a féltékenység

a helytelen nézetek

a kapzsiság/fösvénység

a vágy/ragaszkodás

és a kétség.

OM TARE TUTTARE TURE MAMA AJUR DZSNANA

PUNJE PUSTING KURU SZVAHA

Ha úgy érzed, szeretnél dolgozni ezeken, szeretnéd kifejleszteni magadban Tara fényét, szeretettel várlak este 19 órától az Anahita Yoga and Spiritual Centre-ban. Garantálom, hogy nem fogsz unatkozni. <3

Előtte 17.30-tól Vinyasa Flow óra!

Gyakoroljunk fáradhatatlanul!

Alexandra🙏

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page