top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Tele a hold

Mindig keresel valamit. Mindig akarsz. Mindig van egy célod, egy küldetés, egy terv, amitől úgy érzed boldog leszel, amitől azt érzed kiteljesedhetsz, Ami értelmet ad az életednek.

Itt az újabb telihold, Nyilas/Ikrekben. Pontosabban holnap napközben lesz teljében, de már ma este látható, milyen szépen ragyogó tud lenni. Ha jól figyelsz, látsz mellette egy kis csillagot, ami nem más, mint egy bolygó, mégpedig a Jupiter. Nekem a telefonomra le van töltve egy csillagnéző app, ajánlom neked is, mert esténként lenyűgöző tud lenni, hogy be tudod azonosítani a csillagképeket, bolygókat. Hosszasan szoktam játszani ezzel.

A Jupiter és a Nyilas is a pozitív energia és gondolkodás, a jószerencse, a támogatás és boldogság szimbólumai. A Jupiter csak ráerősít. Az élő optimizmus, annak ellenére, hogy számtalan dolog okoz most benned szomorúságot. A legérdekesebb, hogy van, aki tudja pontosan szomorúságának az okát, de az időszakra még inkább jellemző, hogy nem is tudod, csak van egyfajta érzelmesség rajtad. Egyfajta melankólia. Mindenki érzi, aki érzékeny rá.

A telihold a Nyilasban a jövőbe vetett hit jelképe. Nem pusztán remény, hanem annál több. Egy biztos, szilárd hit.

Zajlik ez már egy ideje, de tudod, teliholdkor mindez kicsúcsosodik. A Nyilas nem enged minket ráülni a szomorúság hullámára, előhozza a pozitivista, kalandor, szabadságra áhítozó éned. Hogyan tudok teljes szabadságban lenni, mi kell hozzá, hogy teljesen szabadnak érezzem magam. Ha szabad vagyok, boldog vagyok - így gondolod most, és ez így is van. A maga teljességében.

A Nyilas a célok belövése, a határozottság, a magabiztosság, az őszinteség önmagunkkal szemben. Az intuíció követése.

Ami szerintem leginkább korlátoz minket és nap mint nap és szorongást, szomorúságot vagy békétlenséget okoz, azok a külvilág történései. Mégpedig a természeti környezetben okozott károk szerintem nagyon nyomasztóak most mindannyiunk számára, nekünk, akik foglalkoznak ezzel a bolygóval, környezetvédelemmel, a Föld egészségével. Tucatszám, nap mint nap újabb és újabb hír, beszámoló érkezik. Valahogy ez van most erőteljesen terítéken, mert nagyon felgyorsultunk a lejtőn, amit úgy hívunk klímakatasztrófa. Vagy környezetszennyezés. Minden napra jut egy videó a rengeteg szemétről is, a műanyagtengerekről, a szennyezettségről, erdők pusztulásáról, fajok kihalásáról, amit mi okozunk, napról napra, igen te és én is. Pedig te és én is ügyelünk erre, de még inkább kellene.

Ne felejtsd, hogy ez az egész most az Ikrekben zajlik, ami viszont mindig a kettősség bennünk, az is-is, a "jó, de...", vagy "igen, ez van, de azért jó vagy jó lesz." Az érem és a két oldala.

A boldogság a boldogtalanságban. Megtalálni a jót a rosszban. Az édeset a savanyúban. Meglátni a tanítást és bízni, tudni, hogy tulajdonképpen minden mindig érted történik és nincs is olyan, hogy rossz.

Most nem a mélyre ásás időszaka van, a nagy meglátások sem most fognak történni. Inkább használd a mostani energiát arra, hogy megfigyeled ténylegesen neked mi okoz boldogságot, te mit tehetsz magadért vagy a környezetedért. Mi kell nekem, hogy jól érezzem magam? És cselekedd meg! Menj úszni egyet, menj a mezőre egy pokróccal, heveréssz, menj le a patakpartra, hallgasd a madarak énekét, olvass a parkban, nézd meg a napnyugtát vagy a napfelkeltét, rakd el a bodzaszörpöt, a kovászos uborkát. Egyél még gyorsan epret, mert aztán vége. Mint mindennek. Egyszer. Tudatosítsd, hogy hol élsz, hogy lélegezhetsz még egyelőre jó és tiszta levegőt, hogy jön víz a csapból, hogy van mit enni és könnyen elérhető, mert csak a boltig kell menned. De örülj a saját dolgaidnak is, hogy egészséges vagy, hogy van két lábad és karod, hogy van hova este lehajtanod a fejed, van kivel megosztanod az életed.

Annyi csoda és szépség vesz körül. Keresd az egyszerűségben a teljességet. Aztán azt érzed, magadba szívtad a hold energiáját és az feltölt, végy egy nagy levegőt és máris minden sokkal szebb és fényesebb. Az élet könnyű lesz.

Mindenki boldog akar lenni, ez éltet minket, hogy jól akarod magad érezni, mindenki harmóniára törekszik. Kevesen vannak, akik tudatosan tesznek is érte és nagyon sokan, akik nem.

Az Ikrek/Nyilas telihold arra késztet, hogy nézz fel az égre és mosolyogj és erre mindig emlékezz, akkor is, ha sok minden rossz az életben, a világban. A telihold mindig egy ciklus vége, holnaptól valami új kezdődik vagy úgy, hogy a régit elengeded, vagy úgy, hogy ami eddig jó volt és sikerült megtartanod, arra elkezdhetsz építkezni. Csak azt tartsd meg, ami szolgál, ami nem azt engedd el.

Tegyél valamit a gyakorlásodba, amitől boldog leszel és azt csináld meg minden nap. Lehet, hogy ez a jóga, vagy egy új ászana, de lehet, hogy a pohár citromos víz reggel vagy a hajnali madárfüttyön való időzés. Válassz valamit, ami neked feltöltő, ami neked a szépség és ami nem az, azt pedig vedd ki az életedből. Például a műanyagot.

Na menj, rakd le a telefont, zárd be a gépet, szagolj bele a levegőbe, élvezd a napsütést, nyalj egy fagyit, gázolj bele a tó vizébe, pattanj bringára, játssz a gyerekkel, babusgasd a cicát, öleld meg a kutyát.

Hallgass a megérzéseidre.

Élvezd az életet, amíg lehet. Önfeledten.

Namasté,

Alexandra

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page