top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Az akadályok elhárítója

Lehuppanok este tízkor a kanapéra, mert úgy ma nem érhet véget ez a nap, hogy ne emlékezzek meg róla egy írással, hiszen ő nekem az egyik legfontosabb, ő Ganesha vagy Ganésa - a változás Istene. A hinduk világszerte egy tegnap kezdődött tíznapos fesztivállal ünneplik születésnapját. Nálam olyan sok változás van mostanában, hogy majdnem el is maradtam a róla megemlékező bejegyzéssel, pedig a nagyszobám falán ott látható, minden nap velem van.

Egy egykori szerelmemtől tanultam azt, hogy a kezdet mennyire fontos. A fiú újságíró volt és különösen interjúk készítésében piszok jó. Azt mondta mindig, hogy az első kérdésnél eldől, hogy jó vagy rossz lesz a beszélgetés. Lehet, nem mindenben van így, de egy biztos, sokszor már az elején sejtjük a dolgok végkimenetelét ezért érdemes már az elejére nagy hangsúlyt fektetni.

Az elejét kell jól megnyomni.

Ahogy például Sorrentino kezdi a filmjeit, legyen az a Nagy szépség vagy akár az Ifjúság, már ott kész vagyok, tudom, hogy iszonyú jó (lesz). De most újraolvasom Máraitól épp megint Az igazi-t és ahogy az első oldalt megírta, úgy kell egy könyvet kezdeni. Zseniális. Vegyétek le a polcról, vagy vegyétek meg, mert amúgy tényleg fantasztikus könyv.

Az elefántfejű isten az akadályok elhárítója. A jógatáborokba is mindig magammal viszem a kis szobrát, amit évekkel ezelőtt vásároltam, amikor egyszer nagy szükségem volt rá.

Ganésa Síva fia, ő minden kezdet ura. A legelterjedtebb monda szerint azért van elefántfeje, mert Síva, amikor hazament és meglátta felesége mellett nem ismerte fel ezért levágta a fejét, majd amikor rájött, hogy saját fiának fejét vágta le újra feltámasztotta, de azzal a kitétellel, hogy az első állat, aki szembe jön annak a feje legyen az övé. Hát így kapott Ganésa egy bölcs elefántfejet. Az elefánt az erő és a kitartás szimbóluma, a tudás, az igazság, a türelem, a higgadtság, a magabiztosság, a nyugalom, a bizalom jelképe. A jóga ura tehát az oka, hogy Ganésa elvesztette a fejét, az akadályokat sokszor nem ésszel lehet megoldani, nem szokványos, hétköznapi, racionális megoldásokkal, hanem a jóga segítségével kell átformálni magunkat ahhoz, hogy valamiben megoldás szülessen.

Ha valamilyen konkrét célod van vagy valamit el szeretnél érni, netán valami újba kezdesz, akkor Ganésa lesz a te Istened.

Kérd tőle:

- hogy sikerüljön a terved - hogy megvalósuljon a célod - hogy elérd azt, amit szeretnél, amire vágysz - művészeti projektek, legyen az mondjuk egy koncert vagy egy színházi előadás, egy új filmszerep, egy regény, amely írásába belefogtál, bármilyen előadó vagy alkotó tevékenység, ő a művészeknek is segít, kérd tőle, hogy sikeres legyél

- találmányoknál bölcsességet és sikert, szerencsés alakulást - ha egy nagy döntés előtt állsz, kérd tőle, hogy kiderüljön számodra, mi a helyes döntés és hogy ha döntöttél minden jól alakuljon (pl. munkahelyváltás, költözés, párkapcsolat stb.) - új vállalkozás indításánál kérd tőle, hogy a cég sikeres legyen

- üzlet nyitásánál gyümölcsöző hozamot és gördülékeny üzletmenetet - békés és áldott otthont

- védelmet az otthonodra - erőt és kitartást bármilyen folyamatban - költözésnél könnyű újrakezdést - külföldre költözésnél is biztonságos beilleszkedést

- pártalálást, kapcsolat újrakezdését

- új baráti társaságban vagy új közösségben könnyű és szerencsés helytállást

- sikeres vizsgát

- egy adott helyzet, kihívás uralmát, jó kezelését

- minden egyéb kezdeti helyzetben védelmet és sikert

- sok szerencsét bármilyen helyzetben

Nagy fejében sok a tudás és a bölcsesség, nagy fülei sok mindent meghallanak, kis szájával keveset beszél, fölöslegesen nem locsog, a szeme is kicsi, összehúzott, mely jelentése, hogy koncentrál és figyel minden apró részletre. áldást és védelmet oszt egyik kezével, felfelé álló ormánya a siker szimbóluma. Szimbolikus jelentőségű tárgyakkal is ábrázolják, a kezében tartott bárddal a kötelékeket vágja át, amelyek meggátolnak a sikerben, de a ragaszkodás köteleit is. Egy lótuszvirág is látható nála, a virág amely a sárból lesz, de kiemelkedik a mély mocsárból, onnan gyökerezik, de amit látunk az azzal már nem érintkezik, megtisztulva gyönyörűen virágzik.

Ganésa legyen veled!

Hari OM

Alexandra

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page