top of page

Recent Posts

Archive

Tags

A trauma nagy tanító

Mindenkin ejtenek sebeket. Mindenki találkozik a gyásszal, szenved el veszteségeket. Vannak az aprók, gyorsan gyógyulók és vannak nagyok, a hosszan elhúzódóak. Vannak kisebb sérelmek és vannak az igazi nagy traumák, csalódások, amik megtörnek, amik egy időre parkolópályára küldik az embert.

A trauma nagy tanító, igazi mester. Leültet és addig nem állsz fel, míg meg nem tanulod a leckét. Hogy milyen eszközöket használsz, hogy neked mi válik be, tőled függ.

Egy biztos, az nem lesz elég, hogy hosszasan, jól feltett kérdésekre válaszolj. Bár, hogy kibeszéled magadból enyhülést hozhat, de megoldást nem. Mint ahogy a gyógyszerek sem, de az ilyen olyan természetes szerek vagy különböző varázsnövények sem.

Ha gyógyulni kell, holisztikus megoldás kell, holisztikus, tehát egyszerre kell hatnia a testre, a lélekre és az elmére. Ezek különböző szintek benned csak, ami az egyikben az a másikban. Tehát olyan szer kell, ami finoman, nem tolongva, nem erőszakosan van hatással mindhárom szinten. Mindhárom rétegre. A antipszichotikumok, az antidepresszánsok, a szorongásoldók és nyugtatók tehát nem nyújtanak végső megoldást, mert olyan durván avatkoznak be, hogy az egész rendszer beleremeg vagyis inkább leomlik, lefojtódik, eltompul. Ellesz véve az éle, egy idő után érzéketlenné válsz, ami lehet, hogy akkor jó megoldásnak tűnhet, de hosszútávon semmiképpen. Ugyanis az élet, addig amíg meg nem oldod, amíg nincs befejezve a lecke és ötösre elvégezve, addig a mester újra meg újra feltálalja.

Oldd meg. Mint egy rejtvényt.

Ebben nem kerülhető el, hogy mély önvizsgálatot tarts, hogy valóban szembekerülj önmagaddal, gyengeségeiddel, hibáiddal, felelőtlenségeddel. Nem kerülhető el, hogy megismerd a mintáidat, hogy tisztába kerülj a karmáddal.

Nincs csodaszer, nincs olyan, hogy beveszed és megoldódik tőle az életed. A napi, kőkemény és kitartó gyakorlás elengedhetetlen.

Ez gyakran egy lassú folyamat, de lépésről lépésre haladsz, mész, mész önmagad felé. Van akinek egy nagy utazás, van, akinek a kineziológia, a családállítás, a theta healing, a különböző masszázstechnikák, az utaztatások, a légzéstechnikák, a jóganidra, a meditációk tárháza segít. Van, akinek a jóga. De ezek lassan, finomhangoló technikák. Nem történik egyik napról a másikra varázslat. De valamit tenni kell. A legfontosabb, hogy mozogj, hogy ne maradj egy helyben, fuss, ússz, gyúrd ki magad, kondizz, aerobic, kirándulj, táncolj, énekelj, alkoss!

Ha újra megérzed, hogy az univerzum fontos része vagy, hogy nélküled nem alakul semmi sem úgy ahogy, akkor újra levegőt veszel és tanulva a történtekből, újra nem követed el azt, amit nem kell. Ha megtalálod az új nézőpontot, akkor is ha a feje tetejére áll a világ, akkor látod meg az élet szépségét újra.

Takarítsd el a romokat. Engedd el.

Kitartást kívánok neked ezen az úton.

Hari Om Alexandra

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page