top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Az év legfontosabb hétvégéje jön

Vasárnap, október 27-én éjszaka újholdkor, amikor teljes a sötétség, tartják világszerte és leginkább Indiában a Dívalit, amely az egyik legnagyobb és legszentebb hindu ünnep. Ez az év utolsó napja, a lezárás pillanata. A Hold és a Nap is a Skorpióban, ami arra tol, hogy minél mélyebbre menj önmagadban. Nagy érzelmi változásra vágysz, olyan erősen, mint soha előtte ebben az évben. A kételyes, sekélyes, bizonytalan kapcsolatok, nem elkötelezett barátságok, nem kielégítő szerelmi viszonyok most felszínre kerülnek és szembesülsz - a Skorpió nem engedi tovább a dolgokat a szőnyeg alá söpörni, ezek most már nem elégítenek ki, mindenre fény derül. Itt a lehetőség, hogy tisztán láss. Ez a megvilágosodás időszaka.

Ez az a nap, amikor elengedjük a múltat és tiszta lappal kezdünk.

Laksmit, a szerencse és jólét istennőjét és Ganésát, az akadályok elhárítóját idézik meg hagyományosan ilyenkor. A szokás szerint meglátogatják a szomszédokat és a barátokat is, ajándékokat, édességet adnak egymásnak.

Amikor eljön az este mécseseket helyeznek el az ablakokban, így hívják Laksmit, aki végigjárja a házakat és megáldja az ott lakókat.

A mécsesek a fényt, a tisztaságot, az igazságot, a tudást, a bölcsességet szimbolizálják, az örök optimizmust. Minden kiderül, minden világos lesz benned, a megértés letisztulást és békét hoz.

Ha te is mécsest gyújtasz Dívali alkalmából becsalogathatod a szeretetet, a sikert, a gazdagságot, a bőséget, a jó egészséget, megbocsátást és megbékélést az otthonodba és a szíved mélyére. A tiszta és új, építő kapcsolatokat.

Álljon itt a Béke-mantra, amit mi is a hétvégén, ezúttal csak női körben fogunk énekelni. Áldás és békesség minden érző lénynek!

Hari Om

Alexandra

Asato ma sat gamaya | (असतो मा सद्गमय ।)

Tamaso ma jyotir gamaya | (तमसो मा ज्योतिर्गमय ।)

Mṛtyor ma amṛtam gamaya | (मृत्योर्मा अमृतं गमय ।)

Om shanti shanti shantihi || (ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः ॥)

Vezess minket az igazságtalanságból az igazságba.

A sötétségből a fényre.

A halálból a halhatatlanságba..

OM, béke, béke, béke.

Aki olyan helyen jár éppen a világban, ahol találkozik az ünneppel, nagyon hálás lennék néhány képért! Ide küldd kérlek: utkozbenjoga@gmail.com 🙏🙏🙏

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page