top of page

Recent Posts

Archive

Tags

A Skorpió Újhold a megtisztulás

Hajnalban ért minket az Újhold, a legsötétebb éjszakán, Dívali ünnepén. A Hold és a Nap vad násza a Skorpióban a dupla főnyeremény. Nem örömteli, inkább fájdalmas teher mindaz, amire most fény derül.

De csak első érzetre dupla a fájdalom, mert fájni persze nagyon fáj, hiszen ez most nem csak úgy finom szurkálódás, hanem egy végzetes tus, igazi égszakadás. Hosszú távon meglátod, megéri.

Idén nagyon lassan, alattomosan kúszott be a Skorpió az életünkbe, szinte észrevétlenül a levelek alatt, sokáig csalt a napos ősz mosolyt az arcunkra. Aztán ráfagy majd az a mosoly.

Egyelőre még csak pötyögött ma, nehezen indul ez a folyamat, nagyon várom már az igazi esőt, a rendes nagy zuhét, hogy beleremegjen minden.

Egy biztos, ha lassan is, de eljött az igazság időszaka.

A Skorpió kedvenc időtöltése olyan helyeken kutakodni, ahol a nem egyértelmű bújik meg, a nem látható, a nem világos. Ez a raktár az, ahol mindent tárulunk, amiről azt gondoljuk, jobb távol magunktól tartani. Ez a hely az, amit úgy hívunk tudatalatti.

Itt van minden, amit kidobni nem tudtál vagy nem mertél, aztán elrejteni és jól megfeledkezni ezekről könnyebbnek bizonyult.

Az egykor tudatos érzelem, gondolat és az a kollektív tudattalan tartalom, ami soha nem is volt tudatos került itt a polcokra . Ez a sötét, félelmetes hely a Skorpió kedvenc tartózkodási helye.

A tudatalatti az, ami nagyrészt irányítja az életünket, az ott futó programok, azaz minták vannak hatással a mindennapjainkra, vagyis döntéseinkre. Ezek alapján élünk, itt lakik a karma. Olyan mintha az határozna meg minket, hogy mit tartunk a pincében.

A Skorpió az a jegy, aki addig nem nyugszik, míg fel nem tár minden jól eldugott tudattartamot. Nem kellemes a szembesülés, viszont most itt a lehetőség fényre hozni, tisztázni vagyis tisztára mosni benned mindent.

A növekvő fény egyre nagyobb erővel tör be az életedbe, ebben az igazi vizes jegyben erőszakkal arra terel, arra kényszerít, hogy nézd már meg mi van ott. Merülj minél mélyebbre.

Less be minden árokba, ha leértél az aljára menj még mélyebbre, a legmélyére, még annál is alább. Áss le, akkor is ha az piszkosul fáj. A Skorpió egyébként élvezi, ha fáj. Szeret szenvedni, szereti megnézni az érzelmek árnyékoldalát. Nem kímél, mert tudja, hogy csak így tisztulhatsz meg, így érheted el a nagy változást.

Addig ás le benned, amennyit elbírsz, amennyit utána te fel tudsz hozni. Ne engedd, hogy tovább menjen, nem engedd túllépni a határaidat.

A Skorpió a halál de az újjászületés lehetősége is, a nagy átalakulás. Akit megmar csak látszólag hal meg, az az én hal meg benne, aki visszatartja, aki fájdalmat okoz neki, aki rossz útra tereli. Aki miatt nem a saját életét éli vagy azt csak korlátozottan éli.

Nem kell olyan érzelmeket, gondolatokat, embereket, legyen az egy közeli vagy távoli rokon, egy barát magaddal vinned, aki bánt, aki visszafog, aki önmagadtól távol tart, attól a valakitől, aki te igazából vagy.

A Skorpió azt mondja: vállald be magad! Állj a saját két lábadra, aztán a sarkadra, végy egy mély levegőt és hajrá, merülj alá!

Igazából szomjazzuk a mély érzelmeket. A mély megélést. Hogy végre minden kiderüljön, hogy a gát átszakadjon. Tudod miért? Mert csak a mélység hoz igazi változást. A mélyről jövő érzelmi blokk, ha onnan kiszabadul az, ami nem kell, akkor jöhet végre a tisztító víz, ami nagy erővel átzubog rajtad, átmos, eláraszt, megtisztít.

Ha jó mélyre mész, ki fog derülni a válasz, a nagy kérdésre:

miért vagyok olyan, amilyen. Ki vagyok én.

Jó csobbanást!

Namasté, Alexandra

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page