top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Om Tare Tuttare

Ma Fehér Tara napja volt. Sajnos csak most jutottam gép elé, hogy tudjak róla írni, de mindenképpen szerettem volna róla szólni. Tara talán a legnépszerűbb női istennő a Buddhizmusban, különösen népszerű Tibetben. A női Buddha. Egy olyan nő, aki végighaladt a dharma ösvényén, aki megvilágosodott, önmagává vált, de nőtársait segíti. Ő az, aki tartja az úton, nekünk nőknek a lámpást. Neve azt jelenti „A Megmentő” vagy "Csillag." A fény benned és bennem, ami megszületik. Ez a megnyilvánuló bölcsesség, az együttérzés és az odaadás.

A képek a "házioltáromon" található Tarákat mutatják. Van egy Zöld Tara képem is, amit évek óta őrzök, egy tibeti szerzetestől kaptam, amikor még a buddhista főiskolára jártam.

Tarától kérhetsz segítséget, hogy begyógyítsa a sebeidet, hogy megszabadítson a fájdalomtól. Kérhetsz hosszú életet, egészséget, különösen a női egészség megtámogatását, gyógyulást. Tara minden nő anyja, gondoskodó, óvó, a támogató, a védelmező női minőség bennünk. Fehér színe a szattva, a tisztaság, az igazság szimbóluma.

Nyugalmat és derűt hoz az életünkbe, hitet, hogy minden rendben lesz.

A ma esti meditációmat neki szentelem.

Mantrája: OM TARE TUTTARE TURE MAMA AYUR PUNE GYANA PUNTIN KURU SOHA

A mantra megvéd a nyolc ártó gondolattól, negatív érzelemtő, mint

a gőg a tudatlanság a gyűlölet a féltékenység a helytelen nézetek a kapzsiság/fösvénység a vágy/ragaszkodás és a kétség.

Áldás Namasté

Alexandra

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page