top of page

Recent Posts

Archive

Tags

A jóga a bízni tudni

Bízom abban reménykedve, hogy mindennek értelme van, hogy minden jó úgy, ahogy van, hogy nem véletlenül történik az ami, hogy a kocka végül a helyére kerül. Hogy az életemnek van értelme és ha rossz döntést is hoztam vagy nagy veszteséget szenvedek el, akkor is majd kiderül, hogy nem vesztettem, hanem hogy ennek oka van. Hogy amikor majd eltelik az élet, akkor ide visszatekintve ez most jó és szükséges.

A remény. Hogy bízom benne, hogy így van. És, hogy megvan a bennem a hit, a hit hogy eljön a fény.

Holnap, kedden van az év utolsó előtti újholdja, mégpedig a Nyilasban. A Nyilas az újító, a magát újra bevető, az újra nekiinduló, az új terveket szövő, az a bizonyos akarat, az, aki nem adja fel, az a lobogó tűz benned.

A Nyilas-újhold a lehetőség arra, hogy újratervezheted, hogy történhetett bármi is, újrakezdheted.

A jegyek az ember változásait reprezentálják, a stációk benned. A Nyilas kentaur, a félig állat, de félig ember. Félig ösztönös, földhöz ragadt, racionális, de a másik felében gondolkodó, intuitív, spirituális lény. Föld és ég, benne pedig a létra.

Szellemi lény, tudja, hogy vannak fontosabb dolgok az anyagnál, de mégis még benne laknak ösztönei, mintái, és ezek alapján még erősen vannak vágyai, ragaszkodásai.

Csak rajtad áll, hogy most el tud-e rugaszkodni, meg tudsz-e újulni, szabadon szárnyalni, önmagad lenni, vagy maradsz a földön, a régi programokban, szokásaidban, hit-rendszereidben. Amikről nem te tehetsz. Hoztad őket, karmikusan.

Azért fontos nagyon a holnapi újhold, mert ilyenkor egy évre, vagy akár egy életre előrevetítve tudsz ezekben most lépni. Vágtázni előre. Kilőni a nyiladat az égre, grandiózus terveket szőni, nagy elhatározásokat tenni. Hátranézni, de előre célozni.

A nagy változás lehetősége jött el. Az új utak felfedezése. Ami olyan, mint egy kaland. Bátornak kell lenned és elszántnak, egy felfedezőnek, aki elindul a hajójával a bizonytalanba. De bízik. Bízik magában, bízik Istenben.

A napokban rendkívül jó lehetőség van arra, hogy megújulj, hogy kiteljesedj, hogy bővítsd és szélesítsd a látóköröd, hogy fontos tapasztalatokat szerezz önmagadról.

A Nyilas ura a Jupiter, a jószerencse, a tanítás bolygója. Használd ki ezt az időszakot. Ne keseregj, hanem mozdulj végre már meg!

Ilyenkor újraírhatod a történeted.

Hogyan érdemes tudatosan átgondolni a múltat és újrafogalmazni az új célokat? Mondok négy egyszerű gyakorlatot, amiket elkezdhetsz akár még ma.

ॐ Készíts leltárt. Vegyél elő egy füzetet és írd le, mi az, ami jó volt ebben az évben. Mikor érezted boldognak és elégedettnek magad. Aztán fogalmazd meg, hogy mi volt az, ami egyáltalán nem volt jó. Ahogy Lázár Ervin mondja "a fenékig rossz". Ígérd meg magadnak, hogy jövőre ugyanezen a napon elolvasod, amit írtál és emlékezteted magad a rosszra és a jóra egyaránt. (Ehhez beállíthatnál már most egy emlékeztetőt a telefonodra.)

ॐ Írj egy kívánságlistát, hogy mit szeretnél jövőre megvalósítani vagy elérni. Próbáld meg konkrétan azt is megfogalmazni, hogy mit fogsz tenni az ügy, a célok érdekében. Mi az, ami várat benned még magára. Nem biztos, hogy ehhez cselekvés kell, az is lehet, hogy pont türelemre és kivárásra biztatod magad.

ॐ Nézz egy gyertya lángjába, néhány másodpercig, aztán csukd be a szemed. Ismételd meg még kétszer. Az időt hétről hétre növeld, óvatosan és fokozatosan menj bele ebbe a gyakorlatba. A gyertya szem magasságban legyen és kb. 50 cm-re tőled. A harmadik után maradj csukott szemmel ülve és összpontosíts a belső képre. A gyakorlat erősíteni fogja a belső látásodat, a meglátásaidat. Élesebbé válik a "harmadik szemed", az intuíciós képességed. A gyakorlatot TRATAK-nak hívják és egy a tisztító gyakorlatok közül.

ॐ Az Újhold remek alkalom a magok elültetéséhez. Fogalmazz meg egy szankalpát, ami egy rövid, tömör kijelentő mondat, egyes szám egyes személyben és nem tartalmazhatja a NEM szócskát. Ez egy pici gondolati mag, amit elültetsz a tudatalattiban és várod, hogy kinőjön, vagyis megvalósuljon, beteljesedjen. A szankalpa egy olyan cselekvésre irányuló megerősítés, amit minden nap lefekvéskor, ébredéskor és ha jógázol vagy nidra közben használhatsz. A szankalpa a te titkod, nem kell senkivel megosztanod. Háromszor ismételd el magadban mindig.

Mikor volt utoljára, hogy csak magaddal foglalkozz?

Legyél jelen. Határozd el. Mozdulj ki. Bocsásd meg. Haladj tovább. Legyél optimista.

Szeresd magad.

Gyakoroljunk fáradhatatlanul!

Namasté,

🙏📿Alexandra

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page