top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Mindig hazafelé

Advent első vasárnapja a tudatosság első ünnepi napja. Most még nő a sötétség a világban, de tudjuk, hisszük, reménykedünk abban, hogy hamarosan érkezik a fény.

A fény eljövetelét várjuk ilyenkor.

Az Advent a várakozás, a hitet és a reményt adja nekünk embereknek, hogy minden jól alakul. Annak tudatosítása történhet most meg, hogy mindig körbevesz minket szeretet és támogatás.

Gondoskodás.

A csillagászati tél kezdete december 21., utána kezd el nőni a fény a világban. Eleinte persze még alig észrevehetően, szinte fel sem tűnik, hogy apránként a Nap magasabbra emelkedik a látóhatár fölé.

Ez a Téli Napforduló, a leghosszabb sötétség, a legrövidebb nappal.

Erre a benső ünnepre készülünk Bakos Bettika énekesnővel. Egy gyertyafényes gyakorlásra hívunk, ahol tudatosíthatod, hogy mi számít igazán. Megnézzük, hol tartunk, miből lehet kiindulni és hogy mi van a listán.

Erre az ünnepre kérjük, érkezz majd tiszta feketében, fekete jógaruhában. Fekete szín a színelmélet szerint tulajdonképpen nem is létezik, hiszen a fekete egy olyan terület, ami nem veri vissza a fényt.

Ez nem a gyász napja, hanem a semlegességé. A tiszta lap.

A legfénytelenebben, a legsötétebben készülünk egy élőzenés jógagyakorlással az elkövetkezendő időszakra, amikor viszont elkezd majd nőni a fény, és jönnek a színek az életünkbe. De ehhez tudatosítani kell, hol tartasz. A Téli Napforduló ez a pillanat.

A színek sok mindent kifejeznek, különböző érzelmeket, állapotokat, gondolatokat. Minden csakrának megvan az ábrázolásokban a saját színe. Ezeket is tudatosítjuk a gyakorlás során.

Szeretnénk elmélyülni, egybeolvadni minden lehetséges színnel, térrel és idővel, végeredményben önmagunkkal. Csak a mécsesek pislákolása mutatják és hozzák el a világosságot a sötétségben, a reményt az eltévelyedésben.

A fekete a bizalom jelképe is és az abban való erős hit, hogy el tudjuk engedni azt, amire nincs szükségünk, ami visszatart ami leárnyékol. Hogy ténylegesen készen állsz valami másra, valami újra.

A Téli Napforduló a hála ünnepe is, amikor megáll a Nap, te is állj meg egy pillanatra és köszönd meg magadban azt, amid van, amiért hálás lehetsz. Akkor is, ha az most szerinted nem teljes.

A karácsony a spirituális ébredés, a tudatosság ébredésének ünnepe. Krisztus, Krisna, Buddha mind ugyanoda vezetnek minket, a szeretet és az együttérzés útjára.

Foglalkozz azokkal, akik igazán szeretnek, akiket te is igazán szeretsz. Fordulj a család felé szeretettel, elfogadással. A december a szűk baráti kör, a család hónapja. Azokra az emberekre nagy hangsúlyt fektess, akik a mindennapjaid fontos részei. Legyenek bármilyenek.

A családot nem választja az ember - szól mondás, de szerintem meg igen. Nem véletlenül születtél oda ahova, a legfontosabb hely az, ahol vagy, a legtöbbet ott tanulhatsz.

Most nincs szükség a nagy tisztázó beszélgetésekre, inkább fejleszd ki magadban az együttérzést, a megértést, a megbékélést.

Most hagyd a vádolást, a hibáztatást, inkább töltsön fel a beleérzés, az átérzés. Helyezd magad a háttérbe. Válj olyan láthatatlanná, amennyire csak lehet, nyeld el te is a színeket.

Szeresd azt, akit lehet, fogadd azt a szeretet, amit ad a másik, ne kérj számon, ne keveselld, ne kritizáld.

Tudd, hogy mindannyiunkat köt a karma köteléke és mindenki a saját legjobb képességei szerint tesz a változásért, ki így ki úgy, ki sokat, ki szerinted keveset. De rajtad áll ezt milyennek értékeled.

Fogd vissza magad, hagyd a minősítgetést, az ítélkezést. Most másnak van itt az ideje.

Ha mindezt szertartás keretében tudatosítod, akkor fényt viszel oda, tehát megerősíted ezeket, sőt a kötelességtudás, a szorgalom, a szolgálatkészség erényeit is. Ahol a figyelem ott az energia, nem mindegy, most gyertyádat hova emeled.

Itt az idő, egy fontos fogadalmat is tehetsz, hogy kitartóan követed szellemi utadat. A fényt. Azt a fényt, ami világítja utadat.

Hagyd a tévelygést, találj haza.

"Hova megyünk hát? Hova tartunk? Mindig hazafelé." Novalis

Om Shanti Shanti Shanti, Alexandra

Részleteket megtalálsz az Események alatt. 14-én várunk az Anahitában, este 18 órakor!

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page