top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Házassági történet

Házassági történet

A válás az egyik legfájdalmasabb esemény, amit az élet kínál.

A férfi és a nő kardot ránt és egy nagy csatakiáltással egymásnak megy. Ez benne a legfájóbb. Elindul egy vérengző harc, ami tulajdonképpen egy verseny. Tét az élet vagy a halál.

Pedig egy válásban nincs győztes, főleg, ha gyerekek is születtek. Van viszont kisebbik rossz, ezt kell megtalálni mindkét félnek.

Hogy lehet, hogy két ember, aki együtt élt, mindent megosztozott, az ágyat, a konyhát, a kanapét, akik házat, közös jövőt építettek együtt, gyerekeket neveltek, ellenségek lesznek.

Hogy lesz a szerelemből harc.

Az ember azt az energiát, amit a kudarc és a jövő miatti félelem táplál, egyvalamire használja fel, mégpedig a haragra. Így lesz csatamező a válás.

Durván bánunk egymással, ahelyett, hogy hálásak lennénk azért, amit kaptunk és amilyen leckéket megtanultunk.

Önmagában egy párkapcsolat halála nagyon fájdalmas, de ami a legnehezebb az az, hogy a volt házastársak tulajdonképpen nem akarják a gyászt megélni, nem merik magukat beleengedni a gyászba, félnek tőle és inkább elbújnak reszketve, rettegve egy mérges maszk mögött.

Kőváry Anett (Anett Kőváry), akit már többször hívtam a táborokba előadni és aki gyászcsoportokat is tart egyébként, mondta az egyik előadásában, hogy a halál miatti gyász sokkal könnyebb, a halottat könnyebb elengedni sokaknak, mint azt, aki még él.

A párkapcsolat meggyászolása az egyik legnehezebb dolog a világon.

Elengedni egy illúziót nehéz.

A mérged a kimondatlan szavak, a bizalomvesztés, a csalódottság miatt viszont téged mérgez leginkább. Soha nem találsz a haragban kielégülést!

Démonizálod a partnert, pedig lehetne másképp is. Használd katalizátorként! Végre eljött az idő, hogy tudatos legyél, rákényszerített az élet. Az, hogy most hol tartasz a te saját rossz döntéseid eredménye, ezt el kell fogadni.

És azt is, hogy nem látunk racionálisan sokszor előre, hogy mi lesz. Nem hallgatunk az intuícióra, ami viszont végig súgott.

Menj tehát fénnyel és felelősségteljesen az elválás folyamatába. Úgyse tudod már visszafordítani, hagyd a sérelmeket.

Ahelyett, hogy háborús zónává válsz, vedd észre, hogy mit profitálhatsz, mit használhatsz ebből az egészből fel arra, hogy növekedj. Hogy teljes legyél. Úgy fél voltál.

A világnak nincs vége, nem minden áll lángokban, csak vége van a házasságodnak.

Az élet megy tovább. Minden változás.

Aki teheti nézze meg a Házassági történet című filmet, Scarlett Johansson és Adam Driver zseniális, a dialógusok elképesztően jól meg vannak írva, a kép is szép. Aki ebben a cipőben jár, vagy már elvált ne hagyja ki. Sokat ad ez a film. Rengeteget.

Shanti shanti shanti

Alexandra

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page