top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Családi minták kötelékében

Mind családi mintákat hordozunk.

Ha rossz a minta, ha a szülők nem támogattak, ha érzelmileg instabil volt a kapcsolat, ha nem engedtek kibontakozni a dharmádban, ha saját magukat akarták újraszülni benned és nem hagyták, hogy te, a te egyediséged, a te tökéletességed megnyilvánuljon akkor két fő csapás volt számodra, vagy lázadtál és ellenálltál vagy belesimultál és hagytad magad.

Egyik sem jó, mert egyik sem a saját utad. Egyik sem jó, mert felnőttként ugyanezt teszed.

Aki sokáig lázadt, egy idő után nem tudja már, hogy amit tesz, azt valóban szeretné-e tenni, vagy egyszerűen csak azért dönt így vagy úgy mert ellene megy a mintának. Hiszen az ellenállás a programja.

Akit elhallgattattak az nem tudja, hogy amit cselekszik, amit szeret az valóban belőle jön- e vagy a szülei cselekszenek általa. Vagy teljesen rezignálttá válik, sokszor döntésképtelen, túlzottan bizonytalan, nem mer lépni, szeretethiányos, társfüggő.

De hol vagy te? Elvesztél valahol útközben.

Amikor ma hajnalban felvettem a gyertyát és néztem az égnek meredő lábaimat, elárasztott egy gondolat. Mi van akkor, ha a növekedés másfelé van, teljesen ellentétesen?!?. Ez a fordított testhelyzetek áldásos hatása. Megtapasztalhatod, hogy a nem normális, a fejjel lefelé, lábbal az égnek felé lesz a normális.

Az lesz a nem minta!

És hogy nehéz, meg fáj, meg feszül, de csak egy ideig érzed ezt. Egy idő után benne tudsz nyugodni és az lesz a normális. Mert az lesz a te utad! És akkor minden a helyére kerül, akkor ami előtte fent volt lekerül a földre, ahova való és ami lent volt felkerül végre, a helyére.

És te, te pedig elkezdesz növekedni. Törsz magasan az ég felé. Végre.

Sokszor azt tapasztalom, hogy akkor mennek nehezen a fordított testhelyzetek (gyertya, fejállás, kézenállás), ha van egy blokk, ha valaki ezzel küzd, erős a kötelem, nem mer szembemenni a mintáival. Lehet persze ezer más oka is, de ezt megfigyeltem.

Ha mindig harcolnod kellett gyerekként, hogy meghallgassanak, akkor lehet, hogy felnőttként is úgy kommunikálsz, hogy gyakran konfliktusba kerülsz.

Ha van, hogy a szemedbe mondják neked az igazat, te pedig ezt nem bírod és nem vállalsz felelősséget, túlzottan védekezel, ha egyszerűen nem viseled el a kritikát, akkor gyerekkorban lehet azt érezted, túlzottan elnyomnak, dominálni akarnak.

Ha túl sok igazságot hallgattak el előled, akkor te sem mondasz ki sokaknak igazságokat, sőt van hogy még magadnak se mered bevallani azt, ami fáj, ami bánt. Inkább söpröd a szőnyeg alá, vagy úgy csinálsz mintha semmi se történt volna.

Ha minden kívánságod teljesült, lehet, hogy felnőttként nem hallgatod meg a másikat és nem figyelsz kellően másokra.

Folyasd a sort magadnak, magadról.

Ahelyett, hogy a jelenben élnél, régi történeteket hordozol magadban. Cipelsz, súlyos terheket.

A történeteid a mintáid.

Ahhoz, hogy kikászálódj a minták kötelékéből, le kell lassulnod. Gondolkodni kell, mielőtt bármire reagálsz, hogy mit mondj. Nem csípőből tüzelni.

Inkább hallgass, mint beszélj.

Ez nehéz. De csak így van esélyed.

Jógázz, minden más jön.

Namaste Alexandra

A gyertyaállásnál, ha fáj a nyakad, rakj a vállak alá egy takarót, mint a képen, gyakorolhatod te is falnál és ha elfáradsz, tarthatsz egy kis pihenőt, a lábakat megtámaszthatod. Aztán nyújtsd őket vissza! Menstruáció alatt nem végzünk fordított testhelyzeteket. Hari Om.

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page