top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Kezdj el élni!

Kezdjetek el élni, hogy ne kelljen félni Az utolsó órában, mikor már mindent megbántam Ezerszer megbántam, oly sokáig vártam Hogy elmúlt az élet… …kezdjetek el élni.

Ahogy néztem a Fábián Juliról szóló filmet, amit azért sírás nélkül vagy legalábbis elérzékenyülés nélkül nem nagyon lehet végignézni, arra gondoltam, hogy milyen csodálatos tényleg, hogy élek és egészségben élek.

Olyan sokan boldogtalanok, ugye hozzám többnyire akkor kerülnek az emberek, ha már baj van. Milyen jó lenne, ha gyerekkorban már tudatosan beépülne a jóga a mindennapjainkba, nem lenne ez a sok tudatosság nélküli döntés, a tudatosság nélküli élet. Aztán felnőttként milyen jó lenne, ha akkor is jógáznánk, amikor éppen nincs baj, csak az egyensúly fenntartása miatt.

Olyan nincs, hogy jógázol egy ideig aztán megvan az egyensúly és abbahagyod. Nem. Ez egy életed végéig tartó munka. Erőfeszítés - ezt jelenti a jóga szó maga.

Hála Csíki Mariann gyerekjógaoktatónak, aki fáradhatatlanul végi ezt a munkát a gyerekekkel, képezi az újabb és újabb oktatókat. (Persze mások is vannak, de én nála végeztem a gyerekjóga-oktatóit és csodálatos képzés volt.) Áldás és köszönet.

Ha minden gyerek megtanulná figyelni a légzését, más világ lenne. Ha mindenki megtanulná figyelni a lélegzetét, mindenki ismerné magát. Az érzelmeit, a gondolatait, megértené a döntéseit. Többnyire jó döntéseket tudna hozni. Felelős életet élne. Saját magát felelősen kezelné, a szűk környezetét, a tágabb környezetet, akár a bolygót. A szeretet vezérlené. Csak és kizárólag.

Ha mindenkit csak a szeretet vezérelne, nem lenne boldogtalan ember a világon. És ezért volt Jézus kulcsgondolata a szeretet. Mindent az érzelmek irányítanak, mindent. Még az agyadat is, az elmét. Ha ebben tudatos lennél....

Az életed az érzelmeidről szól. Az életed döntéseid függvénye.

Fábián Juli is, mint sokan mások, mindig keresik az okokat, hogy miért lesznek betegek. Elhangzik, hogy a betegség kapcsán jött rá, mit kellett volna kinek mondania.

Nagyon sokszor nem lehet feltárni az okokat, nagyon sokak nem is tudják. Valaki feltárja és meggyógyul, valaki nem tárja fel és mégis meggyógyul.

Egy biztos, a betegség egy jel, ha már fizikai szinten jelenik meg az egyensúlytalanság, legyen az egy megfázás vagy akár egy rák, az egy durva jelzés, hogy valami nem jó az életedben. A betegség visszajelzés. Valamikor már túl késő és akkora kilengés van, hogy nem tudjuk visszafordítani. Van ilyen is.

Karma. És a karma nem egyéni, sosem csak a tiéd, a karma mindig kollektív.

Minél előbb kezdesz el tudatos életet élni annál nagyobb az esély, hogy megmaradsz középen. Ne fecséreld el az életed a kesergésre, a nyavalygásra.

Az életet folyamatos boldogságban élni, szenvedés nélkül lehetetlen. Folyamatos billegés van, mi vagyunk a mérleg és a döntéseinktől függ, hogy a mérleg nyelve merre és milyen fokban billen ki vagy az is, ha egyensúlyban van tartva.

Megtartani az egyensúlyt nehéz. Erő kell hozzá. A betegség mindig az erőnket veszi el, egy erővesztett állapot. Szó szerint sokszor ledönt a lábunkról.

Amúgy még a jógagyakorlásban is ki lehet billenni, szó szerint is, de átvitt értelemben is, például ha túltolod, lesérülhetsz, vagy ha nem gyakorolsz, akkor az pedig a másik véglet.

Kezdjetek el élni, hogy legyen mit...nem mesélni, hanem kezdjetek el tudatosan élni, hogy minél kevesebbet kelljen bánni. Nem a mese a lényeg, nem kell, hogy minél több történet legyen. Hanem, hogy az a történet a tudatosság fényével töltődjön meg és ragyogjon.

Mint az a bizonyos csillag azon a bizonyos éjjelen.

Hari Om Alexandra

U.i.: "jó néha sötétben a holdat nézni, hosszan egy távoli csillagot igézni. jó néha fázni, semmin elmélázni, tavaszi esőben olykor bőrig ázni, tele szájjal enni, hangosan szeretni. jó néha magamat csak úgy elnevetni, sírni ha fáj, remegni ha félek, olyan jó néha érezni, hogy élek."

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page