top of page

Recent Posts

Archive

Tags

A célok nyomában

Azt hiszed, mindent tudsz kontrollálni. Minden modern eszköz adott ahhoz, hogy kiszámítsd a jövőt. A technika vívmányai azt az illúziót keltik, hogy nem hibázhatsz. Hogy mindig tudod, mi jön. Aztán, ha mégsem az jön, akkor viszont jön valami más, mégpedig a dráma. Összeomlás, elkeseredés.

A természeti népek még tudták, nem lehet mindent előre kiszámítani. Nem lehet mindent kontroll alatt tartani. Mindig van bizonytalansági tényező. És ezt számításba vették. Persze úgy jó, ha minden jól elő van készítve, ha mindent, ami tőled jelen pillanatban telik, megteszel, hogy nem elégszel meg kevesebbel. De nem tudhatsz mindent előre!

Ezt fogadd el.

Újhold a Bakban. Itt az ideje a nagy célkitűzéseknek. A Bak az a jegy, aki tőr előre, nem is előre, felfelé tőr, nincs olyan meredek hegycsúcs, ahova nem tudna felmászni. Tűzd ki te is a célokat.

Sokszor azért toporogsz a hegy lábánál, mert félsz. Félsz elindulni, mert attól félsz, hogy újra rossz döntést hozol. Pedig hibázni lehet, a lényeg, hogy korrigáld

Senki sem szeret hibázni. Mindent tökéletesen akarunk csinálni. A mézeskalácsot, az ászanát, a munkát, a karrierlétrát, a gyereknevelést, a párkapcsolatot, az otthonteremtést. Pedig sokszor fogsz tévedni.

A tévedés olyan, mint, amikor a szobrász, ahogy faragja a márványt, egyszer csak a keze rossz irányba fordul. Minden márványtömbben ott van a csoda, minden tömb rejt egy gyönyörű szobrot. Néha nehezen találod el és rossz irányba mozdulsz, igen. De a lényeg, hogy kijavítod. Lehet, más volt a terved, viszont emelt fővel változtatsz. felkelsz és újra nekirugaszkodsz.Faragj, dolgozz magadon. Fáradhatatlanul.

A Bakhoz tartozó testrész, amire most nagyon vigyázni kell a térd és az ízületek, minden, ami csontos, kemény vagy belőled kiáll. Ezek teszik lehetővé a mozgást, de ahol megtör a test, ahol benne mozgás, ott benne van a sérülés, a hiba lehetősége is. Az ízület lehetőség, lehetőség arra, hogy mozdulj, hogy változz, hogy lépj, de arra is, hogy hibázz.

A hiba nem baj, az, hogy egyszer (vagy többször) rossz döntést hoztál, nem azt jelenti, hogy legközelebb is rosszul fogsz dönteni. Ne félj! A félelem a legrosszabb tanácsadó. Hiba az, ha meg sem próbálod.

A rossz döntés egy lehetőség, végre őszinte lehetsz önmagaddal, hiszen ha bevallod magadnak, vagy akár a másiknak, akkor megmutatja, hogy te valójában milyen vagy. A rossz döntés rávilágít önmagadra, önvizsgálatra és kijavításra sarkall.

Itt az év vége, a fogadalmak, a nagy tervek ideje. Gondold át, min szeretnél változtatni és tervezd meg a lépéseket, a hogyant. Használd a növekvő Hold erejét.

Mitől félsz? Vizsgáld meg a félelmeidet, tisztázd, hogy a félelem valós-e vagy lehet, nem is a tiéd. Minta. A félelmed lehet anyukádé, apukádé, a barátnődé, bárki, aki befolyásol téged. Kinek akarsz megfelelni? Egyedül egy valakinek kell, önmagadnak.

Vállald a veszélyt, vállald a kockázatot! Mindig kockázat van, akkor is, ha látszólag nincs. Mindig vannak buktatók, mindig van olyan tényező, amit nem tudsz előre kiszámítani. Engedd el e kontrollt!

Ne legyél túlzottan óvatos, túl merev, állj készen a változásra! A Bak időszaka leginkább alkalmas a tanulásra. Az Újhold sötétje a bizonytalanság, nem láthatsz mindent, de te bátran nézz bele a sötétbe és lépj. Bele a bizonytalanságba.

Engedd meg magadnak, hogy lehet, rossz felé mész, később más irányt kell majd venned, vagy lehet, totálisan újra kell kezdened. Legyen nálad térkép! Tudd, hogy mit akarsz, hogy mi a cél.

A szégyen érzetét hagyd el, nem támogat, nincs rá szükséged.

Az egyik legfelszabadítóbb dolog a világon beismerni, hogy hibáztál.

Az egyetemes és ezáltal az egyéni lélek szempontjából is igazából nem hibázhatsz. Nincs olyan, hogy hiba. Mindenre szükség van, minden lépés kell. A lélek, a belső intelligencia ki van éhezve arra, hogy tapasztaljon. A tapasztaláson keresztül tudsz változni, tökéletesedni. A megvilágosodás felé haladni. A lélek nem foglalkozik azzal, hogy az éppen kényelmes és elég komfortos e számodra. Az az ego. Csak az ego szenved, a lélek sosem! Senkit sem érdekel, hogy az neked jó vagy rossz, hogy az az egódnak jó vagy rossz. A lélek növekedni akar. Virágozni. Gyümölcsöt hozni. A legtöbbet ebből a földi létből kihozni. Minden áron azt akarja, hogy, ha már itt vagy és van lehetőséged az érzékszerveknek köszönhetően valamilyen szinten a külvilágot tapasztalni, akkor a cél a növekedés legyen. Nem szeretem azt a szót, hogy fejlődés, mert nincs fejlődés. De változás az van.

A lélek változni akar, csiszolni önmagát gyémánttá. Ez az, amit a buddhisták gyémánt útnak hívnak, az út célja pedig a megvilágosodás.

A Bak eleme a föld. A biztonság, a stabilitás, az egyensúly. Most minden alap megvan ahhoz, hogy, amit eldöntesz, az jó lesz. A Bak tudja, türelem kell mindenhez, minden mögött ott a rend, mindennek megvan az értelme, akkor is ha most nem látod. Minden puzzle darabkára szükség van, csak az élet végén, ha teljesen kiraktad, akkor fogod csak látni a teljes képet. Addig viszont legyél kitartó.

Az egész életünk arról szól, hogy megtanuljuk a leckét. Addig fogod újrajárni, amíg meg nem tanulod. Addig fogsz rosszul dönteni, amíg át nem írod. A Bak azt mondja, képes vagy rá, nincs szükséged senkire, ahhoz, hogy megvalósítsd, csak egyedül önmagadra. A Bak nem kapaszkodik senkibe, iszonyú meredeken halad, olyan szakadék felett is biztonsággal egyensúlyoz, ami szinte már nem is reális. Olyat nem láttál, hogy a Bakok tolják egymás szekerét.

A Bak egy nagyon önálló jegy, csak a saját tapasztalataiban, erejében, értékítéletében, helyzetfelmérésben hisz. Képes vagy rá! Bármire képes vagy!

Mindennek megvan az ára. Sosincs semmi áldozatok nélkül, soha semmit nem kapsz meg csak úgy. Előtte végig kell menni a sárga úton.

Kitartás. Fegyelmezettség. Racionalitás. Érett gondolkodás. Felelősségvállalás. Áldozatkészség.

Nincs szükséged mások megerősítésére, ne kint keresd a választ. A válasz ott van belül. Nem kell engedélyt kérned senkitől. Ne becsüld alá magad, használd az önértékelésed. Önérvényesíts. Legyél magabiztos, legyen önbizalmad. Persze mindezt szeretettel és úgy, hogy másoknak közben nem ártasz. De ne fogd vissza magad, ne álszerénykedj, ne hazudj magadnak.

Bízz magadban!

Eljött az idő. Indulj!

Namasté

Alexandra

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page