top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Őszi napéjegyenlőség szeptember 22-23.

A természet mindig képes visszasegíteni minket az egyensúly állapotába. A mai napon az életünkhöz alapul vett fogalom, az idő függvényében is létrejön egy egyensúly, az előttünk lévő éjszaka se nem hosszabb, se nem rövidebb a nappalnál.A nappal és az éjszaka egyenlősége az aktivitás és a passzivitás egyenlősége.Két ilyen nap van egy évben, tavasszal és ősszel.Eddig az aktivitás, a kiáradás, a kifelé tett lépések voltak hangsúlyosak, mostantól a benső folyamataink.A mai nap az egyensúlyé és az irányváltásé.Az organikus világrendben egy új évszak, egy új időszak.Az egyik legalkalmasabb nap a Hat-ha / Nap-Hold jóga tartásaiban elmélyülni.

Várunk mindenkit szeretettel az Anahita Jóga-és Szellemi Központban ma Alexandrával ♥

"...A régi bölcsek tanításai szerint négyszer kezdődik el az év, az esztendő körén. Ez a négy kezdet a Nap négy "fordulati pontját, és idejét" jelenti. Új lehetőségek indulnak téli napfordulat szent idejében. Ezt követően a tavasz kezdete hoz új időt, majd a nyári forduló hosszan fényes napján is a csoda, a varázslat lehetősége várja az embereket, valamint szeptember 23-án, az ősz kezdetekor szintén új korszak indul el.

Hamarosan tehát (23-án) a Nap eléri a kozmikus egyensúly útját az egyenlítőt, s elhozza a fény - árnyék egyenlőségének az idejét, a napéjegyenlőséget. Az évkör kiemelt napja ez, életünk felemelésének, harmonizálásának a lehetősége ekkor jelentősebb. Ez azt jelenti, hogy ezen a napon érdemes elindítani olyan dolgokat, amelyek elsősorban a belső, lelki, szellemi régióinkat fejleszti. Szeptember 23-át követően már a déli égbolton, vagyis az "alsó világban" folytatja útját, tehát a lélek mélységeit, a spiritualitásunk titkait világítja be központi csillagunk, a Nap.

Eljött tehát az ideje a fokozottabb belső figyelemnek, melyet meditációs, koncentrációs, kontemplációs gyakorlatokkal is segíthetünk. Már most érdemes felkészülni a "bőségvarázslásra"...."

A teljes cikket a szerző, Paksi Zoltán: Csillagüzenet című munkájában találod.Mentés

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page