top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Újhold a Mérlegben - nem vagy egyedül

Az év egyik legsötétebb éjszakája áll előttünk, a mai, október 19-i újhold alkalmával. A Mérleg és a Skorpió időszakában kapcsolatainkra derül fény.

A védikus asztrológia szerint minden újhold egy új kezdetet szimbolizál, a 28 napos hold ciklusok pedig jó alkalmat teremtenek arra, hogy a tudatunkat egy adott téma felé irányítsuk.A Nap energiája az aktív, férfi energiát jeleníti meg, a Hold pedig a passzív, nőit. Ilyenkor történik a kettő násza.

A mostani újhold egy tisztázó, gyógyító, rendező periódust vetít elő. Mivel a Nap a Mérlegben van, ezért elsősorban kapcsolatainkra vonatkozóan van hatással. Kapcsolat önmagunkkal, munkatársainkkal, barátainkkal, rokonainkkal, anyánkkal, apánkkal, gyerekünkkel, de leginkább szerelmünkkel. Most mindenre fény derül ezen a téren, ugyanis ez az újhold nem engedi, hogy bármi, ami számunkra nem egészséges fennmaradjon. A növekvő hold minden kis szegletbe bevilágít, mint a zseblámpa, minden kiderül. Ezért annak ellenére, hogy ugyan hosszú távon pozitív hatása lesz, mégis sok fájdalommal járhatnak az elkövetkezendő hetek. Sőt, az érzékenyebbek már napok óta érzik a hatását és nagyon komoly, alapproblémákat láthatnak meg ilyenkor. Halogatott tisztázó beszélgetések, sőt, talán szakítások vagy akár kibékülések, belátások szakaszához érkeztünk. Egy biztos, olyan események történnek, amelyek lépésre kényszerítenek.

A Mérleg újhold arra figyelmeztet minket, vegyük észre, csak olyan kapcsolatok fenntartása érdemes, amelyek elfogadóak, segítőek, együttérzőek, érzelmileg támogatóak, de közben hagynak elég teret az önálló és kreatív kibontakozásra. Engedjük el a bántó, sértő, durva, nem építő, lehúzó, beteg viszonyokat. Fogadjuk el, hogy történik ilyen is velünk, akkor is ha ez sokszor őrjítően fáj és a csalódásunk az eget verdesi.

Ne lepődjünk meg, ha a napokban mély, akár a múltban kapott sebeket tép fel ez az időszak. Lehet, hogy évek óta nem tisztáztunk a másikkal sok mindent és azóta hordozzuk sérelmeinket - eljött az idő ezek megértésére. Ha az adott személlyel álmodunk, az álom nagyon sok mindent elárul a kapcsolat milyenségéről, tudatosan nézzünk rá az álmok tartalmára, ne söpörjük le azokat egyszerűen a szőnyeg alá. Megjegyzem, a Mérleg nagyon is hajlamos a szőnyeg alá söpörni mindent.

Olyan kérdéseket feszeget a mostani újhold, hogy miért vagyok egyedül? Magányosnak érzem magam, miért? Vagy kapcsolatban élek mégis magányosnak érzem magam, miért? Miért nem merek belemenni egy kapcsolatba? Mitől félek? Miért nem merek kilépni egy kapcsolatból? Mit gondolok úgy általában egy viszonyról, milyen igényeim vannak? Érdemes ilyenkor az elmúlt szerelmeket is sorra elővenni és megvizsgálni, mi volt a jó és mi a rossz. Miért ment tönkre? Tehettem volna valamit másképp? Gyakori a közvetlen hozzátartozókkal történő fájdalmas szembenézés, apáinkkal, anyáinkkal szembeni elvárásaink, csalódásaink. Itt az idő a köldökzsinór elvágására, ne azonosuljunk velük tovább, ne engedjük, hogy saját életük tisztázatlanságai miatt bántsanak minket és gátló hatással legyenek életünkre.

Egy kapcsolat, legyen az szerelmi vagy más emberi kapcsolat, mindig önmagunk tükre, mindig azt kapjuk vissza, amilyenek éppen vagyunk, amire igényünk van, ezért ne elégedetlenkedjünk, inkább gondolkodjunk el a vágyainkon.

Az újhold az mondja, lépj ki a fényre, változtass, kezdd újra. Ráadásul ez a mostani a hinduk újévének napja, a Díváli ünnepe. Gyújts este mécseseket és tedd az ablakba, Laksmi Istennő így könnyen megtalál és jóságot, bőséget, szerencsét hoz életedbe.Ülj le, meditálj, gondolkodj, ha szükséges írd le, amit szeretnél. Vegyél sorra mindent, szánj időt most erre, támogatva vagy.

Ne halogassuk tovább, nézzük szembe "elrontott" kapcsolatainkkal és tanuljunk. Ezért vagyunk itt, nem?

Gyere el most hétvégén Őszi jógatáborunkba, Dobogókőre, ahol biztosan rendet rakunk e téren. Is.

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page