top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Ez alap - szatja

Ne hazudj. Se magadnak, se másnak. Ne állíts valótlant. Se magadról, se másról. Ne kamuzz, ne csúsztass. Ne csinálj úgy, mintha. Se szavakkal, sem érzelmekkel, sem érintéssel, sem egyéb tettel. Ne túlozz. Ne kendőzd el. Ne söpörd a szőnyeg alá. Ne okozz magadnak, se másnak szenvedést a meggondolatlan állításaid miatt.

Ne ködösíts. Ne beszélj fölöslegesen, ne beszélj körmondatokban, kenetteljesen. Úgy beszélj, hogy azzal ne árts. Válogasd meg a szavaidat. Ne pletykálj. Ne kiabálj, de ne is légy túl halk. Ne káromkodj, ne legyél durva, ne suttogj. Ne beszéld ki. Ne mondd azt magadról, ami egyébként nem vagy, ne mondj olyat, amit nem szeretnél.

Ne prédikálj. Hagyd a másikat is szóhoz jutni. Tanulj meg hallgatni. Ne reagáld túl, ne gesztikuláld túl. Legyél őszinte, világos, visszafogott és szeretetteljes a mondandódban.

Valld be. Elsősorban magadnak, de másnak is. Vállald.

Amit kimondasz, azt már mindig komolyan gondolod. Csak akkor mondd ki, ha tényleg akarod. Amit kimondasz, ahhoz tartsd magad, legyél megbízható. Ne ígérj fölöslegesen, amit ígérsz azt tartsd be.

Ne hitegess senkit, ne altass, ne ájtatoskodj. Ne bíráld, ne minősítsd. Ne mondd ki előre, hogy te nem tudod. Ne kategorizáld, ne címkézd, ne skatulyázd.

Ne lódíts, ne mondj nagyot. Ne álszerénykedj. Ne átkozd meg, ne mondj róla rosszat.

Nem kell mindent mindig mindenkinek megmondanod. Válogasd úgy meg és össze a szavaidat, mint reggel a ruháidat. Mert a szavak öltöztetnek.

A legfontosabb: mindig a nem-ártás vezéreljen.

Ez teremti meg benned a békét, ez vezet az elme csöndességéhez.

Ez az szatja, a jóga első lépcsőfokának második pontja.

Nem mondom, hogy mindig sikerül, de nagyon igyekszem.

Namasté

Alexandra

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page