top of page

Recent Posts

Archive

Tags

A jóga a nem-ragaszkodás

Ma reggel, a szokásos reggeli túra közben a kutyákkal, nagyon fura dologra lettem figyelmes.

Amúgy a kutyák annyira megéreznek mindent! Mindig rohangálnak szabadon, most mindketten nyugisan a lábam mellé simulva végig.

Az erdő ugyanis teljesen mozdulatlan volt. Totális fékezés. Félelmetes. Ilyet nagyon ritkán tapasztalok.

Növekszik a Hold, még egy hét és egy nagyon erős együttállás, vagyis inkább szembenállás lesz, Skorpió Nap és Bika Telihold. Mintha ez készülne elő. Mint, amikor a cunami előtt visszahúzódik a tenger és nagy a csend, de érzed, hogy valami nagyon nincs rendben. Nem passzivitás ez, mert abban mindig megadás, elernyedés, finomság van, ma valami egészen mást éreztem, ez az, amit úgy hívunk kivárás.

A várakozás napjait éled. A merre, a mi legyen, az erőgyűjtés, a megtartás, a ragaszkodás. Halottak napját elhagyva, már jó mélyen a Skorpióban, az alámerülésben. Olyan mintha nagylevegőt vett volna a természet, zajlik a benntartás.

Hamarosan robban. És visz. Nagy káoszt hagyva maga után, ha addig nem rendezed el.

A Bika az élet, a Skorpió a halál. Most derül ki, mi az, amit el kell engedni és mi az, amit meg kell tartani. A Föld és a Víz nagy összecsapása következik. A víz mindent visz, amire nincs szükséged, rombol is. Engedd tehát el! Magadtól!

A föld elemű jegyhez köthető minden, amiről azt mondod, az enyém. A férjed, a feleséged, a házad, a macskád, az autód, az egészséged. Amit megszereztél, amiről azt gondolod, birtoklod, amihez tapadsz, amikkel vagy akikkel azonosítod magad. A tudás is ilyen. A mániákus ragaszkodás, a gyűjtögetés, a felhalmozás.

Ez téves azonosítás és csak szenvedéshez vezet.

Amihez túlzottan ragaszkodsz, azt hamar elveszítheted, most akár sok mindent. Ezt az időszakot a nagy kiadások jellemzik, a nagy költségek, amikre nem számítottál előre. A Skorpió szembesít és elviszi. Most van a nagy átalakulás, a nagy változás hónapja.

Remek lehetőség megvizsgálni, mi vagy ki az, ami vagy aki tényleg kell. A boldogsághoz.

Amire nincs szükséged és magadtól nem engeded el, azt az élet elveszi. Ha túl sok van neked, megszabadít tőle. Jobb magadtól odaadni, eladományozni és leginkább ráébreszteni magad, hogy nem jó felhalmozni.

Nincs szükséged rá. A boldogsághoz egy kell: te, megtöltve a tudatosság fényével. Csurig. Az az igazi gazdagság!

Tudatosítsd, hogy mindig minden egyensúlyban van, akkor is, ha te ezt pillanatnyilag nem érzed, sőt azt, hogy veled igazságtalanul történik mindez, ha veszteségként éled meg, nem jó helyen jársz.

Soha semmi sem a tiéd örökre.

Áldozat, lemondás. Gyakorold ezeket.

Az aparigrahát (अपरिग्रह), a jóga első lépcsőfokát, a jámák utolsó pontját, a nem ragaszkodást, a nem kötődést.

Ne vedd el, ne kösd magadhoz, ami úgysem a tiéd.

Szeretettel,

Namasté

Alexandra

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page